- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταγγελίες ότι συνελήφθη ο επικεφαλής του γραφείου του Γκουαϊδό
ΜΚΟ κάνει λόγο για συλλήψεις 866 ανθρώπων αυτή την εβδομάδα
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος της χώρας, κατήγγειλε σήμερα τη σύλληψη, στη διάρκεια της νύχτας, από τις υπηρεσίες πληροφοριών, του «επικεφαλής του γραφείου» του, λέγοντας πως η τύχη του αγνοείται.
«Συνέλαβαν τον Ρομπέρτο Μαρέρο, τον επικεφαλής του γραφείου μου, με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα που τοποθετήθηκαν από πρόθεση στο σπίτι του. Η σύλληψη έγινε περίπου στις 02:00 το πρωί (08:00 ώρα Ελλάδας)», έγραψε στο Twitter ο Γκουαϊδό, που έχει αναγνωριστεί από μια πενηνταριά χώρες στο μπρα-ντε-φερ με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καταδίκασε τη σύλληψη αυτή με ανάρτησή του στο Twitter: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις εφόδους των υπηρεσιών ασφαλείας [του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο] και την κράτηση του Ρομπερτο Μαρέρο, επικεφαλής του γραφείου του μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό».
«Καλούμε για την άμεση απελευθέρωσή του. Απαιτούμε να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται», συνέχισε.
Ο Μαρέρο συνελήφθη στη διάρκεια επιχείρησης της υπηρεσίας πληροφοριών SEBIN στην κατοικία του. Επιχείρηση της SEBIN πραγματοποιήθηκε και στην κατοικία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Σέρχιο Βεργκάρα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, στη συνοικία Λας Μερθέδες στο Καράκας.
Κατά τη σύλληψή του ο Μαρέρο «φώναξε πως (τα μέλη της SEBIN) είχαν τοποθετήσει στο σπίτι του δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα. Τον πήραν μαζί τους και του είπα να κρατήσει γερά», δήλωσε ο Βεργκάρα στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, μια δεκαπενταριά πράκτορες τον έριξαν στο έδαφος και «επισκέφθηκαν» το σπίτι του, στη συνέχεια τον ρώτησαν για το σπίτι του Ρομπέρτο Μαρέρο. Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που διήρκεσε δύο ώρες όπως είπε, ήταν παρόντες δύο εισαγγελείς, πρόσθεσε.
«Άρχισαν να χτυπάνε το σπίτι του Ρομπέρτο Μαρέρο, που βρίσκεται μερικά μέτρα από το δικό μου, μέχρι να καταφέρουν να μπουν», είπε. Ένας οδηγός που εργάζεται για το Κοινοβούλιο συνελήφθη επίσης.
«Από τότε, η δικτατορία κρατά τους δύο πολίτες», κατέληξε ο Βεργκάρα.
Ο Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης όπου κυριαρχεί η αντιπολίτευση, αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου αμφισβητώντας τη νομιμότητα της επανεκλογής του Μαδούρο, η οποία στιγματίστηκε από νοθεία, όπως λέει.
Η ΜΚΟ για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hommo Foro Penal καταμέτρησε αυτή την εβδομάδα 866 ανθρώπους οι οποίοι συνελήφθησαν για πολιτικούς λόγους στη Βενεζουέλα και χωρίς δικαστική απόφαση η πλειονότητα από αυτούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.