- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταγγελία: «Κινέζοι επιχειρηματίες προσπάθησαν να με απαγάγουν»
Τι αποκαλύπτει η σύζυγος του πρώην διευθυντή της Ιντερπόλ
Μήνυση για «απόπειρα απαγωγής» κατέθεσε η σύζυγος του Μενγκ Χονγκουέι, του Κινέζου πρώην διευθυντή της Ιντερπόλ που κατηγορείται για διαφθορά στη χώρα του, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Λιόν.
Ο Μενγκ εξαφανίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, όταν επέστρεψε στην Κίνα. Παραιτήθηκε από την Ιντερπόλ στις 7 Οκτωβρίου, με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του για δωροληψία. Τον επόμενο μήνα τον διαδέχτηκε ως επικεφαλής της Ιντερπόλ ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζονγκ-γιανγκ.
Τον Ιανουάριο η σύζυγος του Μενγκ ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι δέχεται απειλές. Τότε είχε δηλώσει ότι στις αρχές Οκτωβρίου πήγαν στο σπίτι της δύο Κινέζοι επιχειρηματίες και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Τσεχία με ιδιωτικό αεροσκάφος. Εκείνη αρνήθηκε, όμως δύο ημέρες αργότερα την επισκέφθηκαν και πάλι, για να της προτείνουν να κάνει «μια περιήγηση στις πόλεις της Ευρώπης».
«Μετά την απόπειρα απαγωγής, ενημέρωσα την αστυνομία που με έθεσε υπό την προστασία της, μαζί με τα 7χρονα δίδυμά μου» είπε η Μενγκ στο Radio France και την εφημερίδα Liberation.
Η εισαγγελία της Λιόν διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει προανάκριση για την υπόθεση αυτή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.