- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατολισθήσεις στην Ινδονησία - Τουλάχιστον 2 νεκροί
Έπειτα από σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ στο τουριστικό νησί Λόμποκ
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από μια σεισμική δόνηση στο τουριστικό νησί Λόμποκ της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Ο σεισμός, μεγέθους 5,5 βαθμών, φαίνεται ότι ευθύνεται για την κατολίσθηση του εδάφους στις πλαγιές του ενεργού ηφαιστείου Ριντζάνι, όπου βρίσκεται το τουριστικό αξιοθέατο του καταρράκτη Τίου Κέλεπ, στα βόρεια του νησιού.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, ο ένας από τους νεκρούς καταγόταν από τη Μαλαισία. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 44 και οι οκτώ από αυτούς είναι Μαλαίοι. Επίσης, γκρεμίστηκαν περισσότερα από 30 σπίτια ενώ περίπου 500 υπέστησαν ζημιές μικρότερης έκτασης.
Hours ago an earthquake hit #Indonesia. Indonesian Red Cross (@palangmerah) teams are on the ground conducting assessments in Lombok and other areas, providing support and assisting people in need.
— IFRC (@ifrc) March 17, 2019
📷: @Divisi_PB_PMI pic.twitter.com/N6Ff73084O
Την ώρα του σεισμού δεκάδες τουρίστες βρίσκονταν στην περιοχή του καταρράκτη Τίου Κέλεπ και χρειάστηκε να επέμβουν οι υπηρεσίες διάσωσης για να τους απεγκλωβίσουν μετά την κατολίσθηση. Συνολικά απομακρύνθηκαν από την περιοχή 14 Ινδονήσιοι και 22 Μαλαίοι.
Πέρσι, το νησί Λόμποκ είχε χτυπηθεί από αλλεπάλληλους σεισμούς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε κτίρια και υποδομές.
Την ίδια ώρα, στην ανατολική επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 58 άνθρωποι, δεκάδες τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 4.000 εκτοπίστηκαν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν λειτουργεί πλέον σήμερα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας
Έρχεται ανακατανομή στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
Στον απόηχο της μεγαλύτερης ουκρανικής επίθεσης με drones στη Μόσχα την τελευταία διετία
Για πρώτη φορά, δεν έβγαλε ούτε ένα πράσινο φύλλο - Πως χτίστηκε ο μύθος
Τα οφέλη, οι κίνδυνοι, τα ανοιχτά μέτωπα και το μεγάλο στοίχημα των επόμενων 60 ημερών
Από τα χρυσά διαβατήρια μέχρι το «Κράτος Μαφία», οι κρίσεις αλλάζουν πρωταγωνιστές αλλά επαναφέρουν το ίδιο ερώτημα: πόσο ανθεκτικοί είναι οι θεσμοί;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.