- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τι γύρευε ο ακροδεξιός μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας στα Βαλκάνια;
Σε ποιες χώρες βρέθηκε - Ξεκινούν έρευνες
Ο ακροδεξιός δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας είχε επισκεφθεί τα Βαλκάνια αρκετές φορές. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα δύο τεμένη, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βουλγαρίας ερευνούν ήδη πιθανές διασυνδέσεις του Αυστραλού δολοφόνου στα Βαλκάνια, γράφει η γερμανική Tagesspiegel.
Ο μακελάρης του Κράιστσερτς είχε επισκεφθεί τοn Νοέμβριο του 2018 ως τουρίστας μια σειρά από ιστορικές τοποθεσίες στη Βουλγαρία, δήλωσε ο Βούλγαρος Γενικός Εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ μετά από συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων με τις μυστικές υπηρεσίες.
Ο δολοφόνος έφτασε από το Ντουμπάι στη Βουλγαρία το περασμένο φθινόπωρο, είπε ο Τσατσάροφ διευκρινίζοντας ότι επισκέφτηκε τη Βουλγαρία από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου 2018. Στη συνέχεια μετέβη αεροπορικώς στο Βουκουρέστι. Στη Ρουμανία νοίκιασε ένα αυτοκίνητο για να ταξιδέψει στην Ουγγαρία αλλά δεν ήταν σαφές αν ταξίδευε μόνος του.
Νωρίτερα και από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016, ο δολοφόνος είχε επισκεφθεί επίσης τη Σερβία. Ταξίδεψε επίσης στο Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία. Την εποχή εκείνη ταξίδευε κυρίως με λεωφορείο.
Η Σόφια ελέγχει τώρα ποιες επαφές έχει στη Βουλγαρία, όπως είπε ο Τσατσάροφ. Οι βουλγαρικές υπηρεσίες πληροφοριών, συνεργάζονται ήδη με τους εταίρους τους στις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.
Ο Αυστραλός γνωρίζει προφανώς την ιστορία της περιοχής των Βαλκανίων κατά την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σύμφωνα με την εκτίμηση του διάσημου Βούλγαρου αρχαιολόγου Νικολάι Οβτσάροφ. «Μπορώ να πω ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ειδικός στην ιστορία των Βαλκανίων», είπε ο Οβτσάροφ στη Σόφια.
Ο δράστης του μακελειού είχε επίσης γράψει στα όπλα του ανάμεσα σε άλλα και ονόματα μαχών εναντίον των Οθωμανών στη Βουλγαρία και αλλού στα Βαλκάνια. Τα όπλα του δολοφόνου περιλαμβάνουν και το όνομα του Σέρβου ηγεμόνα Λάζαρ, ο οποίος ηγήθηκε της περίφημης μάχης με το οθωμανικό στρατό στο Κοσσυφοπέδιο.
Σημειώνεται ότι ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας είχε ταξιδέψει και στην Τουρκία όπου οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να μπορέσουν να καταγράψουν τις δραστηριότητές του και τις επαφές που είχε.
Πηγή: Dnevnik
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.