- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σφοδρή αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ευρώπης για τα Boeing 737 Max 8
Στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας στην Αιθιοπία
«Μέχρι στιγμής η εξέταση της υπόθεσης δεν δείχνει κανένα πρόβλημα στην απόδοση και δεν μας δίνει κανένα λόγο να ζητήσουμε την ακινητοποίηση αυτού του αεροσκάφους».
Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), ξεκαθαρίζοντας πως «οι άλλες αρχές (πολιτικής) αεροπορίας δεν μας έδωσαν κανένα δεδομένο που να δικαιολογεί ένα τέτοιο μέτρο».
Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση των πτήσεων για τa Boeing 737 Max 8 στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφραζε -μέσω Twitter- την έντονη ενόχλησή του που «τα αεροπλάνα γίνονται υπερβολικά περίπλοκα για να κυβερνηθούν», με αποτέλεσμα να μην «υπάρχει πλέον ανάγκη για πιλότους αλλά μάλλον για επιστήμονες πληροφορικής του ΜΙT».
Η FAA, πάντως, διαβεβαίωσε ότι δεν θα διστάσει να λάβει «άμεσα και προσήκοντα» μέτρα, αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα μετά την εξέταση των δεδομένων που βρίσκονται στα «μαύρα» κουτιά της πτήσης 302 των Ethiopian Airlines.
Σύγκρουση στους αιθέρες
Την περασμένη Κυριακή 157 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη συντριβή του μοιραίου αεροπλάνου λίγο μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.
Με πολλές χώρες ανά τον κόσμο, και ολόκληρη την Ευρώπη, να έχουν «καθηλώσει» τα αεροσκάφη Boeing, τύπου 737 Max 8, οι ΗΠΑ δεν δείχνουν διατεθειμένες να απαγορεύσουν τις πτήσεις με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.
Επιλέγοντας να μην καθηλώσει στο έδαφος τον στόλο, η FAA στηρίζει την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, αγνοώντας τις πολιτικές πιέσεις εντός ΗΠΑ, αλλά κυρίως το σταδιακό κλείσιμο του εναέριου χώρου παγκοσμίως στα αεροσκάφη αυτά.
Για το θέμα που έχει προκύψει με τον συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου ο Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Boeing Ντένις Μιούλενμπεργκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.