- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Βιετνάμ καταγγέλλει την Κίνα για βύθιση αλιευτικού
Επιμένει μάλιστα ότι το βύθισαν σε διαφιλονικούμενα ύδατα
Η κυβέρνηση του Βιετνάμ κατήγγειλε σήμερα ότι κινεζικό σκάφος διεμβόλισε και βύθισε βιετναμικό αλιευτικό σε διαφιλονικούμενα ύδατα, στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Το αλιευτικό βρισκόταν περίπου 200 ναυτικά μίλια ανοικτά της Ντα Νανγκ, κοντά στις νησίδες Παρασέλ, όταν χτυπήθηκε από κινεζικό σκάφος, ανέφερε η εθνική επιτροπή αντιμετώπισης καταστροφών και έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα σε ανακοίνωσή της.
Οι πέντε Βιετναμέζοι που αποτελούσαν το πλήρωμα του αλιευτικού κρατιούνταν από το σκάφος που βυθιζόταν ωσότου διασώθηκαν, κατά την ίδια πηγή.
Το μοναδικό στοιχείο που μετέδωσαν βιετναμικά ΜΜΕ για το κινεζικό σκάφος είναι ο αριθμός νηολογίου του· σύμφωνα με εξειδικευμένους ιστότοπους, αυτός ανήκει σε περιπολικό του κινεζικού λιμενικού σώματος.
Η κυβέρνηση του Βιετνάμ και μέσα ενημέρωσης έχουν καταγγείλει επανειλημμένα πως κινεζικά σκάφη επιτίθενται σε βιετναμικά αλιευτικά.
Τον Απρίλιο και τον Μάιο, πάνω από 10 αλιευτικά από το Βιετνάμ καταγγέλθηκε πως χτυπήθηκαν και ληστεύτηκαν από κινεζικά σκάφη στη Νότια Σινική Θάλασσα, κατά την εφημερίδα Tuổi Trẻ.
Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Σινική Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και υδάτων τα οποία διεθνώς αναγνωρίζεται πως ανήκουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) του Βιετνάμ, όπου κατά συνέπεια έχουν δικαίωμα να βρίσκονται μόνον αλιείς από τη χώρα αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.