- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Χίλαρι Κλίντον: Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές του 2020
«Αλλά θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω»
Η Χίλαρι Κλίντον για πρώτη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2020 σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News 12, ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της Νέας Υόρκης.
«Δεν θα είμαι υποψήφια, αλλά θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω», δήλωσε η Κλίντον η οποία στις εκλογές του 2016 ηττήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Θέλω να βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι κατανοούν πως θα συνεχίσω να μιλώ», υπογράμμισε. «Δεν θα πάω πουθενά. Αυτό που διακυβεύεται στη χώρα μας, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με ανησυχεί βαθιά», επεσήμανε η Κλίντον.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ήδη συναντηθεί με πολιτικούς των Δημοκρατικών οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματος για να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές το 2020.
Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζο Μπάιντεν, θα είναι ένας από τους υποψήφιους, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Είπα σε όλους να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο, παρόλο που υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος με πραγματικά προβλήματα και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν από την κυβέρνηση (Τραμπ) και τα οποία πρέπει να υπογράψουμε», εξήγησε η Κλίντον.
Όταν ρωτήθηκε αν επιθυμεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, φάνηκε να αποφεύγει να αποκλείσει το ενδεχόμενο.
«Δεν το πιστεύω, όμως μου αρέσει να ζω στη Νέα Υόρκη και είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να είμαι γερουσιαστής επί οκτώ χρόνια και να εργάζομαι με τους ανθρώπους από όλη την πολιτεία», επεσήμανε η Κλίντον.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις «δυναμικές» γυναίκες που εκλέχθηκαν στο Κογκρέσο, οι οποίες «ήδη αφήνουν το σημάδι τους». «Πολλές από αυτές μου είπαν ότι (…) το έργο μου, το γεγονός ότι έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία τις επηρέασε πολύ στην απόφασή τους να θέσουν υποψηφιότητα».
Η Κλίντον σημείωσε εξάλλου ότι «αν και έχουμε σημειώσει μεγάλες προόδους», «μένουν να γίνουν πολλά σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων για να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει ίσες ευκαιρίες να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και η ταυτότητά του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.