- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Κομισιόν απαντά στον Ορμπάν για την αντιευρωπαϊκή καμπάνια
Η αφίσα που εξόργισε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Μια ολοκληρωμένη απάντηση στην καμπάνια της ουγγρικής κυβέρνησης κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια χθεσινής απόφασης του Σώματος των Επιτρόπων.
Η κυβέρνηση του Βικτόρ Ορμπάν παρουσίασε μια αφίσα την περασμένη εβδομάδα που εμφάνιζε τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο ουγγρικής καταγωγής Τζορτζ Σόρος, κατηγορώντας τους ότι από κοινού προωθούν την παράνομη μετανάστευση στην Ουγγαρία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η απάντηση προς την ουγγρική καμπάνια τιτλοφορείται «Έχεις δικαίωμα να γνωρίζεις τι σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες!» και στόχο έχει να αποκαταστήσει την «αλήθεια» για το τι κάνει η ΕΕ όσον αφορά το μεταναστευτικό. Ως εκ τούτου προσφέρονται συγκεκριμένες απαντήσεις σε επτά σημεία απέναντι στους ισχυρισμούς της ουγγρικής κυβέρνησης που, σύμφωνα με την Επιτροπή, «παραμορφώνουν την αλήθεια και επιδιώκουν να προβάλουν μια σκοτεινή εικόνα μιας μυστικής πλοκής» προκειμένου να έρθουν περισσότεροι μετανάστες στην Ευρώπη.
Εν προκειμένω η Επιτροπή σημείωνει ότι η επανεγκατάσταση προσφύγων σε κράτη-μέλη από χώρες εκτός ΕΕ είναι και θα είναι πάντα εθελοντική καθώς και ότι η ΕΕ δεν υποστηρίζει ούτε υπονομεύει την προστασία των εθνικών συνόρων.
Επίσης υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή δεν σκοπεύει να εισαγάγει ανθρωπιστικές θεωρήσεις, δεν συνεργάζεται με κανέναν οργανισμό ούτε παρέχει οικονομική βοήθεια προκειμένου να ενθαρρύνει την παράτυπη μετάστευση, αλλά μόνο βοηθά τους πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα.
Τέλος, η απάντηση της Επιτροπής ξεκαθαρίζει ότι τα κράτη-μέλη αποφασίζουν σε εθελοντική βάση εάν επιθυμούν να επιτρέψουν τη νόμιμη μετανάστευση εξειδικευμένου προσωπικού και ότι οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις σε καμία περίπτωση δε συνδέονται με την υποστήριξη ή την αποτροπή της μετανάστευσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.