- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Προσωρινή κράτηση δημοσιογράφων γιατί ενοχλήθηκε ο Μαδούρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μάλιστα τους παραχώρησε πρώτα συνέντευξη
Ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός Univision κατήγγειλε ότι η δημοσιογραφική ομάδα του τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Βενεζουέλας, όπου τους παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.
Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την προβολή από τον βραβευμένο δημοσιογράφο Χόρχε Ράμος στον Μαδούρο πλάνων από Βενεζουελάνους που τρώνε μέσα από ένα απορριμματοφόρο, σύμφωνα με το δίκτυο.
Ο εξοπλισμός του τηλεοπτικού συνεργείου κατασχέθηκε.
Ο υπουργός Πληροφόρησης της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει υποδεχθεί εκατοντάδες δημοσιογράφους αλλά ότι δεν υποστηρίζει "τα φθηνά σόου".
Το Univision, το μεγαλύτερο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι το εξαμελές συνεργείο του αφέθηκε ελεύθερο έπειτα από σχεδόν τρεις ώρες αλλά ότι τα προσωπικά τους είδη και το οπτικό και ηχητικό υλικό δεν τους επιστράφηκε.
Μιλώντας στο Univision, ο Ράμος είπε ότι κάποιες από τις ερωτήσεις του "δεν άρεσαν" στον Μαδούρο. Οι ερωτήσεις αυτές αφορούσαν "την έλλειψη δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, τα βασανιστήρια, τους πολιτικούς κρατούμενους και την ανθρωπιστική κρίση".
"Σηκώθηκε όταν του έδειξα βίντεο με νέους ανθρώπους να τρώνε μέσα από ένα αποριμματοφόρο", είπε σε συνέντευξή του στο προεδρικό μέγαρο Miraflores στην πρωτεύουσα Καράκας.
"Αυτό που του είπα είναι ότι εκατομμύρια Βενεζουελάνοι και πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο δεν τον θεωρούν νόμιμο πρόεδρο αλλά δικτάτορα".
Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους ο Ράμος και η αντιπρόεδρος του Univision Μαρία Μαρτίνες παρέμειναν "για λίγα λεπτά" σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο με σβησμένο το φως, μετέδωσε ο σταθμός.
Σήμερα θα απελαθεί το συνεργείο του καναλιού, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Ράμος, ένας βετεράνος αμερικανός δημοσιογράφος γεννημένος στο Μεξικό, είναι γνωστός για το επιθετικό περιεχόμενο των ερωτήσεών του. Το 2015 τον είχαν διώξει από μια συνέντευξη Τύπου του τότε προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.
Τον περασμένο μήνα πολλοί Βενεζουελάνοι και ξένοι δημοσιογράφοι είχαν κρατηθεί προσωρινά ενώ εργάζονταν στο Καράκας και κάποιοι από αυτούς απελάθηκαν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.