- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
69 νεκροί στην Ινδία από νοθευμένο αλκοόλ
Τα περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων είναι και πολλές γυναίκες, εργάζονταν στις φυτείες τσαγιού της περιοχής
Εξήντα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 200 ακόμη νοσηλεύονται στη βορειοανατολική Ινδία αφού κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, λιγότερο από δύο εβδομάδες έπειτα από ένα αντίστοιχο περιστατικό που είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων.
«Από την Πέμπτη το βράδυ έχουμε καταγράψει τον θάνατο 50 ανθρώπων στην Γκολαγάτ», δήλωσε ο Ντίρεν Χαζαρίκα αξιωματούχος της πόλης αυτής που βρίσκεται στο κρατίδιο Άσαμ.
Στη γειτονική πόλη Τζορχάτ άλλος αξιωματούχος έκανε λόγο για 19 ανθρώπους που πέθαναν μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ.
Τα περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων είναι και πολλές γυναίκες, εργάζονταν στις φυτείες τσαγιού της περιοχής.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Άσαμ, ο Σαρμπανάντα Σονοουάλ, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας. Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος πουλούσε νοθευμένο αλκοόλ, ενώ δύο αξιωματούχοι της τοπικής υπηρεσίας συλλογής φόρων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η πώλησή του.
Στα μέσα Φεβρουαρίου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ, ενώ πολλοί ακόμη χρειάστηκε να νοσηλευθούν στα κρατίδια Ουτάρ Πραντέρ και Ουταραχάντ της βόρειας Ινδίας. Η αστυνομία ξεκίνησε τότε μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό παράνομων αποστακτηρίων.
Εκατοντάδες φτωχοί Ινδοί πεθαίνουν κάθε χρόνο μετά την κατανάλωση φτηνού, νοθευμένου αλκοόλ. Συχνά οι λαθρέμποροι προσθέτουν μεθανόλη, μια ιδιαίτερα τοξική αλκοόλη η οποία πολλές φορές χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό, στα ποτά για να τους δώσουν γεύση.
Κάθε χρόνο καταναλώνονται στην Ινδία πέντε δισεκατομμύρια λίτρα αλκοόλ, με περίπου το 40% να παράγεται παράνομα, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.