- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Ματέο Σαλβίνι
Η κατηγορία ήταν η στέρηση της ατομικής ελευθερίας 177 μεταναστών


Η αρμόδια επιτροπή της ιταλικής γερουσίας αποφάσισε σήμερα να μην παραπέμψει σε δίκη τον Iταλό υπουργό Eσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Το αίτημα είχαν προβάλει οι δικαστικοί της Κατάνης, σύμφωνα με τους οποίους ο Σαλβίνι πρέπει να δικαστεί για στέρηση της ατομικής ελευθερίας 177 μεταναστών, οι οποίοι, τον περασμένο Αύγουστο, περίμεναν πάνω από δέκα ημέρες στο πλοίο Diciotti, πριν αποβιβαστούν στη Σικελία.
Έξι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και δεκαέξι κατά. Βασικής σημασίας, για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, ήταν η θέση των Πέντε Αστέρων, που με χθεσινή διαδικτυακή ψηφοφορία των εγγεγραμμένων τους αποφάσισαν ότι ο γραμματέας της Λέγκα δεν θα πρέπει να δικαστεί.
Την τελευταία λέξη, τώρα, θα έχει η ολομέλεια της γερουσίας, η οποία θα πρέπει να εκφραστεί, σχετικά, μέχρι τις 25 Μαρτίου.
Μέρος των μελών των Πέντε Αστέρων, βέβαια, αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν συμφωνεί με την εξέλιξη αυτή, απ΄την στιγμή που το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο είχε ταχθεί πάντα υπέρ της παραπομπής σε δίκη, όλων των πολιτικών.
Ο εκπρόσωπος του κινήματος στην βουλή, όμως, Φραντσέσκο Σιλβέστρι, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη, όπως πάντα, με προσφυγή στην άμεση Δημοκρατία, η οποία είναι από τις βασικές αρχές του Κινήματος, και ότι «όποιος δεν συμφωνεί, μπορεί και να επιλέξει να παραιτηθεί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την πολιτική αναταραχή η οικονομία της χώρας παραμένει σταθερή
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δεν άφησε ασχολίαστες τις νέες αναφορές του Τραμπ
Καθώς η διαμάχη τους εκδικάζεται
Ο αντιπρόσωπος είναι σκληρός Τραμπικός
Με φόντο τις περικοπές του DOGE του Μασκ
Ήταν σαν να προσπαθούσε να μας πει «ελάτε εδώ», περιγράφει ένας εκ των αστυνομικών
Με φόντο τις απειλές Τραμπ στην Ε.Ε
Δήλωσε ότι είναι «πρόθυμος» να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του
Δράστες η μητριά και ο πατέρας της
Δεν προβλέπεται ανανέωση των συμβάσεων εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους
Τα κοινά τους σύνορα μήκους 1000 χιλιομέτρων είναι κλειστά και βαριά στρατιωτικοποιημένα
Επιστήμονες εξέτασαν τις συνήθειες και τα γονίδιά της
Λόγω αδυναμίας πληρωμών φόρων
Zητά περισσότερες λεπτομέρειες «καταρχάς»
Σφραγίστηκαν τα γραφεία δυο βοηθών ευρωβουλευτών
Τα στοιχεία νέας μελέτης φτάνουν...γύρω στο 600 μ.Χ
Μετά από παράπονα χρηστών και υπαλλήλων
O πρώτος Ασιάτης πρώην αρχηγός κράτους που συλλαμβάνεται μεταξύ άλλων
Αναμονή για την επιστροφή των Γουίλιαμς και Γουίλμορ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.