- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξι αστυνομικοί σκοτώνουν 20χρονο ράπερ ενώ κοιμόταν
Συντετριμμένη η οικογένεια του Willie Bo κατηγορεί την αστυνομία για ρατσιστικά κίνητρα
Έξι αστυνομικοί πυροβόλησαν και έδωσαν τέλος στη ζωή ενός 20χρονου ράπερ την ώρα που κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του έξω από την αλυσίδα καταστημάτων εστίασης Taco Bell στην Καλιφόρνια.
Οι έξι αστυνομικοί του τμήματος της περιοχής Βαλέχο πυροβόλησαν τον 20χρονο πολλές φορές και υποστηρίζουν ότι ο... στόχος τους έφερε περίστροφο. Εξήγησαν ότι άνοιξαν πυρ κατά του 20χρονου «φοβούμενοι για τη δική τους ασφάλεια».
Το θύμα αναγνωρίστηκε από την οικογένειά του. Πρόκειται για τον μαύρο αμερικανό Willie McCoy με το καλλιτεχνικό όνομα Willie Bo.
Η οικογένεια κατηγορεί την αστυνομία για ρατσιστικά κίνητρα. Τονίζουν ότι τίποτα δεν δικαιολογεί τη χρήση και άσκησης βίας σε βαθμό που αφαιρείται μια ζωή. Αναρωτιούνται ακόμα πώς γίνεται να αποτελεί απειλή ένας άνθρωπος που κοιμάται.
«Δεν έγινε καμία προσπάθεια από την πλευρά της αστυνομίας για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης» δηλώνει στον Guardian ο μεγαλύτερος αδελφός του θύματος. «Δουλειά της αστυνομίας είναι να συλλαμβάνει ανθρώπους και όχι να παραβιάζει τους νόμους ή να παίρνει τον νόμο στα χέρια της. Δεν είναι δικαστές, ένορκοι και εκτελεστές. Ποτέ δεν θα καταφέρουμε να συνέλθουμε από αυτό που μας έκαναν» πρόσθεσε.
Τι λέει η αστυνομία
Στην αναφορά τους οι έξι αστυνομικοί δήλωσαν ότι μετέβησαν στο σημείο έχοντας δεχθεί κλήση από υπάλληλο του Taco Bell. Ο υπάλληλος δήλωσε ότι ένας άνδρας κινούταν ύποπτα πίσω από ένα αυτοκίνητο γύρω στις 22.30. Ο νεαρός ράπερ δεν είχε τις αισθήσεις του, αλλά είδαν ένα όπλο στα γόνατά του. Όταν οι έξι αστυνομικοί έκαναν κλήση στο Τμήμα τους για ενισχύσεις ο Willie Bo «ξαφνικά» κουνήθηκε. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ζήτησαν από τον 20χρονο να τοποθετήσει τα χέρια του σε σημείο που είναι ορατά. Λένε ότι έκανε μια κίνηση σαν να ήθελε να πιάσει το όπλο του. Τότε για τουλάχιστον τέσσερα δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί πυροβολούσαν τον 20χρονο.
Ο νεαρός μαύρος αμερικανός πέθανε επί τόπου. Φως στην υπόθεση θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.