- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιαπωνία: Έκλεψαν μπονσάι 400 ετών- Τεράστια η αξία του (εικόνα)
Οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στους κλέφτες να το φροντίζουν
Ένα ζευγάρι Ιαπώνων κατέφυγε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να δώσει λεπτομερείς οδηγίες για τη φροντίδα επτά δέντρων μπονσάι που εκπλάπησαν από τον κήπο τους, ένα εκ των οποίων είναι ηλικίας άνω των 400 ετών.
«Είναι ο θησαυρός της οικογένειάς μας, κομμάτια που δεν θα πουλούσα ποτέ, ούτε για 10 εκ. γεν (80.000 ευρώ)», δήλωσε ο Σέιζι Ιιμούρα, πέμπτης γενιάς κηπουρός μπονσάι, ο οποίος διατηρεί κήπο στην περιφέρεια Σαϊτάμα, ένα προάστιο του Τόκιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνολικά αξία των επτά μπονσάι που εκλάπησαν τον προηγούμενο μήνα εκτιμάται σε περισσότερα από 147.000 ευρώ, ενώ μόνο το 400 ετών σιμπάκου τζούνιπερ εκτιμάται ότι αξίζει 112.000 ευρώ.
«Φυσικά απεχθάνομαι όποιον τα έκλεψε, όμως θέλω να του πω: “παρακαλώ να τα ποτίζετε και σας παρακαλώ να τα φροντίζετε”», τόνισε ο Ιιμούρα, η οικογένεια του οποίου ασχολείται με την τέχνη των μπονσάι από το 1603.
Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Φουγιούμι Ιιμούρα ελπίζουν ότι τα μπονσάι θα τους επιστραφούν. «Θα λυπηθώ πολύ αν πεθάνουν», έγραψε η γυναίκα στο Facebook, ενώ πρόσθεσε αναφερόμενη στο 400 ετών δέντρο: «Μεγάλωσα το μπονσάι σαν παιδί μου (…) το ποτίζετε σωστά;».
Η Φουγιούμι Ιιμούρα εξήγησε ότι το μπονσάι «χρειάζεται φροντίδα και δεν θα επιβιώσει ούτε μία εβδομάδα χωρίς νερό». Το δέντρο αυτό το είχε πάρει η οικογένεια του συζύγου της από ένα βουνό πριν αιώνες και κατάφεραν να το φέρουν στο σημερινό του μέγεθος, που είναι ένα μέτρο ύψος και περίπου 70 εκατοστά πλάτος.
Ο Ιιμούρα φροντίζει περίπου 3.000 μπονσάι στον κήπο του που εκτείνεται σε 5 στρέμματα για την οπτική ικανοποίηση των περαστικών.
«Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας και να εγκαταστήσουμε κάμερες ασφαλείας μετά την κλοπή», επεσήμανε. «Ξέρετε, το μπονσάι είναι μια μικρογραφία της φύσης. Όταν κοιτάει κανείς ένα μπονσάι είναι σα να διασχίζει ένα βουνό χωρίς να βγαίνει από το σπίτι του», δήλωσε ο Σέιζι Ιιμούρα.
Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο κλέφτης των μπονσάι θα πρέπει να ήταν επαγγελματίας γιατί κατάφερε να ξεχωρίσει «τα πιο πολύτιμα δέντρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη αντίδραση της Κούβας
Η απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους πνευματικούς ηγέτες του κόσμου
Ο Εσθονός Χένρικ Χολολέι απολύθηκε - Απογοητευμένος δηλώνει ο ίδιος
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες
«Έχει πολύ κρύο εκεί, δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί».
Η ιδρύτρια του Beauty 2 The Streetz και «Ηρωίδα της Χρονιάς» του CNN έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών
«Κανείς δεν γνωρίζει πού τους πηγαίνουν ή πού τους κρατάνε», αναφέρουν ακτιβιστές
Και αναφέρει γιατί πλέον έχει αλλάξει γνώμη
Ιχνηλατώντας έναν μήνα μεταβαλλόμενων απαιτήσεων του Αμερικανού προέδρου
«Αποφασιστικό βήμα» χαρακτήρισε την κίνηση η Κάγια Κάλας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τεχεράνη
Πενταετής πολιτική της ΕΕ στοχεύει στη μείωση των παράτυπων αφίξεων και ενίσχυση των επιστροφών
Eντελώς αψυχολόγητη η ενέργεια του οδηγού, λένε ειδικοί
Από τα πεζοδρόμια του Σεν Ζερμέν έως το Μέγαρο των Ηλυσίων και την ύψιστη κρατική διάκριση
Σύμφωνα με έρευνα του World Travel & Tourism Council σε 4.500 ταξιδιώτες
Ποιες εξουσίες έχουν οι πράκτορές της στη χρήση βίας
Η εικόνα αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου το Κρεμλίνο επιχειρεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση που συγκλόνισε τη Μινεάπολη
Όταν ο επικεφαλής των συνόρων απομακρύνθηκε από τη Μινεσότα, έχασε και την πρόσβαση στον λογαριασμό του στο X
Δέχτηκαν από 140 χτυπήματα στην πλάτη τους με ραβδί από μπαμπού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.