- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ο πατέρας στη φυλακή και ο γιος στη χλιδή - Dolce vita για τον γιο του πρώην πρωθυπουργού της Μολδαβίας (εικόνες)
Αγοράζει με τα «βρόμικα» λεφτά του μπαμπά σαμπάνιες, Bentley και κάνει πάρτι στο Σαν Τροπέ
Οι Βρετανοί «πάγωσαν» τα περιουσιακά στοιχεία και τους λογαριασμούς του σπουδαστή που πλήρωνε 1.000 λίρες την ημέρα ενοίκιο για ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Knightsbridge του Λονδίνου. Δεν είναι όμως ένας τυχαίος σπουδαστής από το πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου. Είναι ο Βλαντ Λούκα Φιλάτ, υιός του πρώην πρωθυπουργού της Μολδαβίας που βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά, κατάχρηση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Ο νεαρός Μολδαβός που εξοργίζει τους Βρετανούς με την dolce vita που διάγει έχει ήδη ξοδέψει 390.000 λίρες από τον «βρόμικο λογαριασμό» του πατέρα του Λούκα. Η τραπεζική απάτη που διέπραξε ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας ήταν της τάξεως των 646 εκατομμυρίων λιρών.
Ο 22χρονος «χρηματοδοτεί» τη μεγάλη ζωή που κάνει από τα κλεμμένα λεφτά. Σε φωτογραφίες του στο Facebook διακρίνεται να ψεκάζει φίλους του με σαμπάνια Dom Perigon σε πάρτι σε παραλίες του Σεν Τροπέ, ή να πίνει σαμπάνια με το καλαμάκι.
Η βρετανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος πάγωσε τους λογαριασμούς τον περασμένο χρόνο μετά από έρευνα για τις παράνομες δραστηριότητες του πατέρα του, Βλαντ Φιλάτ, ο οποίος καταδικάστηκε το 2016 σε εννιά χρόνια κάθειρξη για διασπάθιση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τρεις τράπεζες της Μολδαβίας.
Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν τώρα μήπως ο πρώην πρωθυπουργός «ξέπλυνε» το υποκλαπέν ποσό τοποθετώντας το στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γιου του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.