- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θάνατος Κατσίφα: Η Αλβανία καθυστερεί άλλους τρεις μήνες για το πόρισμα
«Παραποιούν καταθέσεις» καταγγέλλουν κάτοικοι της Δρόπολης
Παρατείνεται κατά τρεις μήνες η ολοκλήρωση της έρευνας για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, από την Εισαγγελία Τιράνων, σύμφωνα με το Star Channel.
Ακολουθώντας την ίδια τακτική με την πολυήμερη καθυστέρηση παράδοσης της σορού στην οικογένεια, οι αλβανικές Αρχές παρατείνουν προκλητικά και τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας. Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία η διαδικασία αυτή θα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες. Ωστόσο ανακοινώθηκε παράταση ακόμη τριών μηνών, προκειμένου να συγκεντρωθούν νέα στοιχεία, ενώ θα ζητηθεί και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του νεκρού από τις ελληνικές Αρχές.
Επίσης, η Εισαγγελία Τιράνων ζητεί κι άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του νεκρού σαν να είναι εκείνος ο κατηγορούμενος. «Κατηγορούμενος μετά θάνατον; Δε γίνεται! Δεν διέπραξε ποινικό αδίκημα» λέει η Ερμιόνη Κατσίφα. «Γιατί δεν έγινε άρση της ΡΕΝΕΑ και του ελικοπτέρου και όλων των χειριστών;» λέει ο σύντροφος της αδελφής του Κωνσταντίνου, Τιμολέων Γεωργίου.
Ο Αλβανός εισαγγελέας έχει ήδη στα χέρια του την ιατροδικαστική και τη βαλλιστική έκθεση. Έχει πάρει καταθέσεις από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ έχουν παραδοθεί και τα πρακτικά των συνομιλιών.
Εντύπωση προκαλεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί κανένα βίντεο, που να δείχνει τι ακριβώς συνέβη στις 28 Οκτωβρίου στις Βουλιαράτες.
«Να δούμε τι αποτέλεσμα θα βγάλουν αυτοί. Πίεση… μας ασκούν ψυχολογική πίεση» λέει ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Γιάννης Κατσίφας.
Το αλβανικό παρακράτος προσπαθεί να εξαφανίσει τον εκτελεστή του Κατσίφα. Έκαναν 10 ημέρες να παραδώσουν τη σωρό του παλικαριού και θα κάνουν 6 μήνες να παραδώσουν το πόρισμα για τον θάνατό του.
«Με προβληματίζει αλλά δε με εκπλήσσει. Να θυμίσω με πόση μεγάλη καθυστέρηση παραδόθηκε η σορός του» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμιος Ναυρίδης.
«Προσπαθούν να βγάλουν τον Κατσίφα εξτρεμιστή. Παραποιούν στοιχεία της κατάθεσης. Έλεγε ο άλλος ότι ο Κωνσταντίνος ήταν ένα παιδί που αγαπούσε την πατρίδα και αυτοί τον κατέγραφαν ως εξτρεμιστή. Θέλουν να βγάλουν τον Κατσίφα τρελό» καταγγέλλει κάτοικος της Δρόπολης.
Σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο, το πόρισμα θα πρέπει να παραδοθεί στο τέλος του Απριλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.