- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρό ακόμη ένα 13χρονο κορίτσι από την «Μπλε Φάλαινα»
Οι συγγενείς βρήκαν ζωγραφιές και μια λίστα με 25 πράγματα που «πρέπει να κάνω πριν πεθάνω»
Ένα κορίτσι 13 ετών από την Τουρκία είναι το τελευταίο θύμα του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα». Η Εμινέ Καραντάγκ βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι του σπιτιού της στα Άδανα αφού είχε αυτοπυροβοληθεί με την καραμπίνα του πατέρα της.
Οι συγγενείς της Εμινέ βρήκαν ζωγραφιές του μικρού κοριτσιού, μια λίστα με 25 πράγματα που «πρέπει να κάνω πριν πεθάνω» και οδηγίες του παιχνιδιού με τις οποίες ενθαρρύνονται οι παίχτες να αυτοκτονήσουν.
Η Εμινέ είχε αφήσει, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, και ένα γράμμα στην οικογένειά της που ξεκινούσε με τη φράση «η αυτοκτονία είναι μια διέξοδος».
«Βρήκαμε ορισμένες σημειώσεις της από τις οποίες προκύπτει ότι ήταν μέλος μιας ομάδας που έπαιζε τη "Μπλε Φάλαινα". Στις σημειώσεις έγραφε σήμερα θα κάνουμε αυτό, αύριο εκείνο, "θα χτυπήσουμε αυτά τα παιδιά, θα αυτοκτονήσουμε και θα πάμε στον ουρανό όπου θα αναστηθούμε και θα επιστρέψουμε εδώ", οπότε καταλάβαμε ότι ήταν υπό την πλήρη επήρεια του παιχνιδιού» δήλωσε ο θείος της 13χρονης.
Σύμφωνα με τον ίδιο η Εμινέ, που ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειάς της, δεν είχε κανέναν λόγο να αυτοκτονήσει «ήταν μια πολύ καλή μαθήτρια, πάντα με το χαμόγελο για όλους».
Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί από τους παίχτες 50 πράξεις σε 50 ημέρες με στόχο να δημιουργήσει τραυματικές ψυχολογικές εμπειρίες με επικεφαλής έναν «διαχειριστή» που δίνει οδηγίες στους παίχτες οι οποίες μπορεί να ξεκινούν από το να δούν ταινίες τρόμου και να φτάσουν μέχρι του σημείου του θανατηφόρου αυτοτραυματισμού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
«Τέρμα τα κρυφά κόστη, ήρθε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια», δήλωσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
19 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν χθες από το Στενό του Ορμούζ
Περίπου το 30% όσων σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν ήταν παιδιά
Οι Times φέρνουν στο φως μια ιστορία αιμομιξίας για την οποία, ωστόσο, ο Νόμος δεν μπορεί να κάνει πολλά
Η καταγγελία της 10χρονης και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις στη Γαλλία
Νέα έρευνα δείχνει ότι η γενιά που δεν ψήφισε το 2016 θεωρεί ότι το Brexit απέτυχε παταγωδώς
Οι 57 πυρηνικοί αντιδραστήρες πρέπει να ψύχονται σε μόνιμη βάση
Έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.