- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Die Welt: Νέα βλάβη στο γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος
Ανάγκασε τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ να καθυστερήσει επί ώρες την αναχώρηση του από την Αιθιοπία
Μια τεχνική βλάβη στο γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος Airbus 340 «Theodor Heuss» ανάγκασε τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ να καθυστερήσει επί ώρες την αναχώρηση του από την Αιθιοπία -όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη-για το Βερολίνο.
Όπως γράφει η Die Welt, η πτήση επιστροφής ήταν προγραμματισμένη για τις 13.50 (ώρα Ελλάδος), αλλά οι τεχνικοί δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.
Τα κυβερνητικά αεροσκάφη της Bundeswehr έχουν γίνει πρωτοσέλιδα τους τελευταίους μήνες λόγω πολυάριθμων βλαβών. Ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μίλερ αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αφρική τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορίας, ο κυβερνήτης του κυβερνητικού αεροπλάνου είδε να ανάβει προειδοποιητικό μήνυμα σχετικά με «διαφυγή θερμού αέρα». Ο δημοσιογράφος του ARD Μάρτιν Πολάνσκι τουίταρε ότι ο Μίλερ ήταν ήδη στο αεροπλάνο για την απογείωση, όταν άρχισε να βγάζει καπνούς ο ένας κινητήρας.
Στα τέλη Νοεμβρίου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε να ακυρώσει την πτήση της για τη σύνοδο κορυφής της G-20 στην Αργεντινή λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο κυβερνητικό αεροσκάφος "Konrad Adenauer". Τον περασμένο Οκτώβριο, τρωκτικά είχαν καταφάει καλώδια του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό οικονομικών Ολαφ Σολτς στην Ινδονησία, γεγονός που ανάγκασε τον υπουργό να επιστρέψει στο Βερολίνο με αεροσκάφος της γραμμής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.