- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Είναι αμοιβόμενη αργία για όλους η Μ. Παρασκευή; Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Η απόφαση πάρθηκε, σύμφωνα με την Deutsche Welle, όταν ένας εργαζόμενος από την Αυστρία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο
Αμοιβόμενη αργία όρισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τη Μεγάλη Παρασκευή για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως θρησκείας.
Η απόφαση πάρθηκε, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ;oταν ένας εργαζόμενος από την Αυστρία, ο Μάρκους Αχάτζι, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο επειδή στη χώρα του η συγκεκριμένη ημέρα πληρώνεται ως αργία μόνο για τα μέλη της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας και της Μεταρρυθμισμένης Ευαγγελικής Εκκλησίας, της Παλαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ευαγγελικής Εκκλησίας των Μεθοδιστών και όχι σε όσους ασπάζονται άλλες θρησκείες.
Ετσι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήταν αντίθετη με αυτή του εργοδότη, καθώς όρισε τη Μεγάλη Παρασκευή αργία για κάθε πιστό.
Μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση, όσο η Αυστρία δεν τροποποιεί τη νομοθεσία της ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους, τότε οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίζουν για όλους τους εργαζομένους τη Μεγάλη Παρασκευή ως αμειβόμενη ημέρα αργίας.
Να σημειωθεί πως ο Μάρκους Αχάτζι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2015, όταν η εταιρία στην οποία εργαζόταν δεν του πλήρωσε την Μεγάλη Παρασκευή ως αμοιβόμενη αργία, επειδή δεν ήταν μέλος καμίας από τις ως άνω Εκκλησίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, πατέρας ενός μη λεκτικού αυτιστικού παιδιού, γράφει στην Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γουίλιαμ Τσάπμαν.
Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Βίκτορα Ελιέζερ για να καταλάβουμε τι ακριβώς διακυβεύεται
Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό, λένε οι υγειονομικές αρχές
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Πώς συνδέεται με τα γλυκά
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.