- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στο έλεος της φύσης: Εγκλωβισμένοι τουρίστες στην Ταϊλάνδη λόγω κακοκαιρίας
Κλειστά λιμάνια και αεροδρόμια
Εγκλωβισμένοι παραμένουν εκατοντάδες τουρίστες στα νησιά του Κόλπου της Ταϊλάνδης, καθώς αεροδρόμια και λιμάνια έχουν κλείσει λόγω της καταιγίδας Παμπούκ.
Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε τα 75 χλμ./ώρα, με κύματα ύψους 5 μέτρων να σφυροκοπούν τις ακτές. Κάτοικοι και επισκέπτες κλείστηκαν σε σπίτια και ξενοδοχεία. Εκτεταμμένες διακοπές ρεύματος καθώς κλαδιά δέντρων έπεσαν σε καλώδια ηλεκτροδότησης στις επαρχίες Νακόν Σι Ταμαράτ και Σουράτ Τανί, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πρόκειται για την πρώτη τροπική καταιγίδα που πλήττει αυτήν την περιοχή, εκτός της λεγόμενης Εποχής των Μουσώνων, εδώ και περίπου 30 χρόνια.
Πλημμύρες
Στην πόλη Πακ Πανάγκ, οι δρόμοι έγιναν... ποτάμια, την ώρα που όλα τα δρομολόγια των πλοίων ακυρώθηκαν.
Παράλληλα, δεν έγινε καμία άφιξη και αναχώρηση αεροπλάνου στα τρία περιφερειακά αεροδρόμια: το Σουράτ Τανί, το Νακόν Σι Ταμαράτ και το Κο Σαμούι. Μόνο στο νησί Κο Πα Νγκαν υπάρχουν 10.000 τουρίστες που περιμένουν να εξασθενήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να φύγουν.
Στη νήσο Κο Τάο, ντόπιοι και επισκέπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις προϊόντων και καυσίμων, καθώς ο ανεφοδιασμός έχει σταματήσει.
Η καταιγίδα Παμπούκ αναμένεται να εξασθενίσει το πρωί του Σαββάτου, ενώ θα κινείται πάνω από τη θάλασσα του Ανταμάν, όπου βρίσκονται τα τουριστικά θέρετρα Κράμπι και Πουκέτ.
Όπου φύγει, φύγει
Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες εγκατέλειψαν τα νησιά στον Κόλπο της Ταϊλάνδης από την Τετάρτη, ενώ η καταιγίδα πλησίαζε απειλητικά.
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Οι παραλίες άδειασαν» ανέφερε ο Πούι Σουριβάν, κάτοικος του Κο Πα Νγκαν.
Πνίγηκαν άνθρωποι
Οι αρχές έχουν τοποθετήσει κόκκινες σημαίες στις παραλίες, απαγορεύοντας το μπάνιο. Την Πέμπτη ένας Ρώσος τουρίστας αψήφησε την απαγόρευση και πνίγηκε στο Κο Σαμούι.
Στην επαρχία Πατανί, κοντά στα σύνορα με τη Μαλαισία, ένας ψαράς έχασε τη ζωή του το πρωί της Παρασκευής, όταν το σκάφος του παρασύρθηκε από κύματα αρκετών μέτρων, την ώρα που επέστρεφε στο λιμάνι. Ένα άλλο μέλος του πληρώματος συνεχίζει να αγνοείται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.