Στο έλεος της φύσης: Εγκλωβισμένοι τουρίστες στην Ταϊλάνδη λόγω κακοκαιρίας
Κλειστά λιμάνια και αεροδρόμια
Εγκλωβισμένοι παραμένουν εκατοντάδες τουρίστες στα νησιά του Κόλπου της Ταϊλάνδης, καθώς αεροδρόμια και λιμάνια έχουν κλείσει λόγω της καταιγίδας Παμπούκ.
Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε τα 75 χλμ./ώρα, με κύματα ύψους 5 μέτρων να σφυροκοπούν τις ακτές. Κάτοικοι και επισκέπτες κλείστηκαν σε σπίτια και ξενοδοχεία. Εκτεταμμένες διακοπές ρεύματος καθώς κλαδιά δέντρων έπεσαν σε καλώδια ηλεκτροδότησης στις επαρχίες Νακόν Σι Ταμαράτ και Σουράτ Τανί, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πρόκειται για την πρώτη τροπική καταιγίδα που πλήττει αυτήν την περιοχή, εκτός της λεγόμενης Εποχής των Μουσώνων, εδώ και περίπου 30 χρόνια.
Πλημμύρες
Στην πόλη Πακ Πανάγκ, οι δρόμοι έγιναν... ποτάμια, την ώρα που όλα τα δρομολόγια των πλοίων ακυρώθηκαν.
Παράλληλα, δεν έγινε καμία άφιξη και αναχώρηση αεροπλάνου στα τρία περιφερειακά αεροδρόμια: το Σουράτ Τανί, το Νακόν Σι Ταμαράτ και το Κο Σαμούι. Μόνο στο νησί Κο Πα Νγκαν υπάρχουν 10.000 τουρίστες που περιμένουν να εξασθενήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να φύγουν.
Στη νήσο Κο Τάο, ντόπιοι και επισκέπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις προϊόντων και καυσίμων, καθώς ο ανεφοδιασμός έχει σταματήσει.
Η καταιγίδα Παμπούκ αναμένεται να εξασθενίσει το πρωί του Σαββάτου, ενώ θα κινείται πάνω από τη θάλασσα του Ανταμάν, όπου βρίσκονται τα τουριστικά θέρετρα Κράμπι και Πουκέτ.
Όπου φύγει, φύγει
Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες εγκατέλειψαν τα νησιά στον Κόλπο της Ταϊλάνδης από την Τετάρτη, ενώ η καταιγίδα πλησίαζε απειλητικά.
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Οι παραλίες άδειασαν» ανέφερε ο Πούι Σουριβάν, κάτοικος του Κο Πα Νγκαν.
Πνίγηκαν άνθρωποι
Οι αρχές έχουν τοποθετήσει κόκκινες σημαίες στις παραλίες, απαγορεύοντας το μπάνιο. Την Πέμπτη ένας Ρώσος τουρίστας αψήφησε την απαγόρευση και πνίγηκε στο Κο Σαμούι.
Στην επαρχία Πατανί, κοντά στα σύνορα με τη Μαλαισία, ένας ψαράς έχασε τη ζωή του το πρωί της Παρασκευής, όταν το σκάφος του παρασύρθηκε από κύματα αρκετών μέτρων, την ώρα που επέστρεφε στο λιμάνι. Ένα άλλο μέλος του πληρώματος συνεχίζει να αγνοείται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.