- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις ανθρώπους που είναι ύποπτοι ότι εμπλέκονται σε έκρηξη που είχε στόχο γραφείο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας.
Από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το γραφείο της AfD στην πόλη Ντέμπελν αργά χθες Πέμπτη το βράδυ δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά προκλήθηκε φωτιά στο γραφείο και ζημιές σε οχήματα και κοντινά κτίρια, ανακοίνωσε το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών LKA της Σαξονίας.
Το LKA πρόσθεσε ότι η αντιτρομοκρατική του μονάδα διαπίστωσε ότι η έκρηξη αυτή αποτελεί μια κλιμάκωση στις επιθέσεις με πολιτικά κίνητρα που έχουν στόχο γραφεία της AfD στην Σαξονία, οι οποίες συνήθως περιορίζονται σε βανδαλισμούς.
«Η επίθεση κατά γραφείου της AfD στην Ντέμπελν αποτελεί εξαίρεση δεδομένου ότι η έκρηξη αυτή είχε στόχο να προκαλέσει βλάβη σε ανθρώπους» διευκρίνισε το LKA.
Οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 29, 32 και 50 ετών. Η αντιτρομοκρατική μονάδα του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας LKA συνεχίζει την έρευνά της για το περιστατικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.