- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Σαρώνει η χιονοθύελλα «Έμπονι» - 6 νεκροί
Η κακοκαιρία πλήττει τις κεντρικές και νοτιοδυτικές Πολιτείες
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που οφείλονται στις πλημμύρες, τις χιονοπτώσεις, τους σφοδρούς ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν χάος στις συγκοινωνίες στις κεντρικές και νοτιοδυτικές ΗΠΑ.
Η χιονοθύελλα "Έμπονι" πλήττει τις κεντρικές και νοτιοδυτικές Πολιτείες ενώ ταυτόχρονα οι νοτιοανατολικές περιοχές απειλούνται από πλημμύρες λόγω των βροχών που θα συνεχίσουν να πέφτουν μέχρι την Δευτέρα.
Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των καιρικών φαινομένων, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα έξι. Η Μινεσότα θρηνεί δύο νεκρούς, έναν άνδρα 51 ετών και μια 47χρονη γυναίκα που σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα. άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Στο Τενεσί, μια γυναίκα που έκανε κάμπινγκ μαζί με δύο φίλους της πνίγηκε προσπαθώντας να διασχίσει ένα ρυάκι. Στη Λουιζιάνα, δέντρο καταπλάκωσε ένα τροχόσπιτο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα ενώ άλλοι δύο νεκροί αναφέρθηκαν στο Κάνσας και τη Βόρεια Ντακότα, επίσης σε τροχαία δυστυχήματα.
Λόγω της χιονόπτωσης έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 1.300 πτήσεις ενώ καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες σε τουλαχιστον 12.200 αεροπορικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος σε πολλά αμερικανικά αεροδρόμια. "Δεν θέλω να περάσω τρεις ημέρες εγκλωβισμένος στα αεροδρόμια και να χάσω τις διακοπές μου, το ρεβεγιόν..." δήλωσε χαρακτηριστικά ένας επιβάτης σε τηλεοπτικό κανάλι του Τέξας.
Σε ορισμένες περιοχές το χιόνι φτάνει τα 20 με 30 εκατοστά και η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να αγγίξει και τα 45 εκατοστά στο Νέο Μεξικό.
Παρά τις προσπάθειες εκχιονισμού στους κεντρικούς οδικούς άξονες, πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, τη Μινεσότα, την Άιοβα και την Αριζόνα, όπου οι αρχές κάλεσαν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
«Δεν θα λάβουν ούτε δεκάρα από εμάς», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social
Είχε απονεμηθεί από την πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Κρίστι Νόεμ
Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών σε διάστημα μερικών εβδομάδων που χτυπάει τη χώρα
Τι διαμηνύει ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος μετά το ρωσικό πλήγμα Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου
Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε την αντίδραση της Ιταλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.