- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέντε ανθρακωρύχοι, πιθανότατα Πολωνοί, έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 12 συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν και οκτώ αγνοούνται μετά την έκρηξη μεθανίου σε ορυχείο γαιάνθρακα στο ανατολικό τμήμα της Τσεχίας, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της τσεχικής δημόσιας επιχείρησης η οποία το διαχειρίζεται.
Εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας OKD δήλωσε στην τσεχική τηλεόραση και στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «έχουμε λάβει επιβεβαίωση ότι πέντε ανθρακωρύχοι υπέκυψαν στα τραύματά τους», ενώ άλλοι «οκτώ αγνοούνται και περίπου δώδεκα τραυματίστηκαν» εξαιτίας της έκρηξης στο ορυχείο γαιάνθρακα ČSM, 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας.
Κατά τον εκπρόσωπο της εταιρείας, τον Ίβο Τσελεχόφσκι, η έκρηξη προκάλεσε καταστροφή σε τμήμα του ορυχείου, ενώ η πολύ κακή ορατότητα εμποδίζει το έργο των σωστικών συνεργείων.
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε βάθος περίπου 800 μέτρων από την επιφάνεια στις 17:16 (18:16 ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης.
Η δημόσια επιχείρηση OKD εκμεταλλεύεται αρκετά ορυχεία στην περιοχή Κάρβινα, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, όπου έγινε το δυστύχημα.
Ο Τσελεχόφσκι διευκρίνισε πως το έργο των σωστικών συνεργείων «συνεχίζεται». Ο εκπρόσωπος της OKD συμπλήρωσε ότι είναι «99% σίγουρος» πως οι ανθρακωρύχοι που έχασαν τη ζωή τους είναι Πολωνοί, αποσπασμένοι από την πολωνική εταιρεία Alpex. Οι κλήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου στο τηλεφωνικό κέντρο της Alpex έμειναν αναπάντητες το βράδυ της Πέμπτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.