- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αίγυπτος: Αστυνομικός δολοφόνησε δύο χριστιανούς λόγω προσωπικής διαφοράς
Ο επίσκοπος της επαρχίας διαβεβαίωσε ότι φόνοι αυτοί δεν είχαν σχέση με τη θρησκεία
Αιγύπτιος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε την Τετάρτη δύο χριστιανούς, πατέρα και γιο, μπροστά σε εκκλησία στη Μίνια εξαιτίας «προσωπικής διαφοράς», δήλωσε ο επίσκοπος της επαρχίας αυτής της κεντρικής Αιγύπτου.
Ο Μακάριος, επίσκοπος στην επαρχία Μίνια, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι φόνοι αυτοί δεν είχαν σχέση με τη θρησκεία, μολονότι η κοινότητα των κοπτών (των χριστιανών μειονοτικών) στην Αίγυπτο έχει γίνει στόχος πολλών φονικών επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει στην πλειονότητα των περιπτώσεων η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στη ροή αναρτήσεών του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο επίσκοπος, αστυνομικός που φρουρούσε εκκλησία στην πόλη Μίνια άνοιξε πυρ εναντίον «του Ιμάντ Καμάλ Σαντίκ, 49 ετών, και του γιου του Δαυίδ Ιμάντ, 21 ετών (...) εξαιτίας προσωπικής διαφοράς».
Ο αστυνομικός συνελήφθη και μετήχθη για ανάκριση σε αστυνομικό τμήμα στη Μίνια, 250 χλμ. νότια του Καΐρου, σύμφωνα με το κείμενο.
«Επρόκειτο για προσωπική διαφορά κι όχι για (υπόθεση που συνδεόταν με) τη θρησκεία», επέμεινε ο επίσκοπος Μακάριος μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς και σκότωσαν επτά πιστούς. Την ευθύνη ανέλαβε το ΙΚ, περίπου έναν χρόνο μετα την προηγούμενη επίθεση που είχε διαπράξει εναντίον μελών της χριστιανικής μειονότητας.
Η κοπτική κοινότητα και η χριστιανική μειονότητα συνολικά στην Αίγυπτο είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη στη Μέση Ανατολή και τα μέλη της υπολογίζεται πως αντιστοιχούν στο 10% των περίπου 100 εκατομμυρίων Αιγυπτίων. Ωστόσο πολλοί χριστιανοί διαμαρτύρονται ότι υφίστανται διακρίσεις σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι μουσουλμάνοι και καταγγέλλουν πως γίνονται συχνά στόχοι εξτρεμιστών.
Πάνω από εκατό μειονοτικοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις εναντίον κοπτών που έχουν διαπραχθεί στην Αίγυπτο από τα τέλη του 2016.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.