- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Die Welt: «Ήταν η τελευταία νίκη της Μέρκελ»
Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την αλλαγή ηγεσίας στο CDU
«Η μάχη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έδειξε ότι συνεχίζεται η γραμμή Μέρκελ», γράφει η Die Welt σχολιάζοντας την εκλογή της Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ στην προεδρία του CDU.
«Ηταν η τελευταία νίκη της Μέρκελ», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
Για «συνέχιση της μητριαρχίας» κάνει λόγο η Die Zeit, εκτιμώντας ότι «για πρώτη φορά στη γερμανική μεταπολεμική περίοδο, ίσως ακόμη και για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα τόσο μεγάλο κομμάτι εξουσίας πέρασε από μια γυναίκα σε μια άλλη γυναίκα. Η προσπάθεια να τερματιστεί ή και να αναθεωρηθεί η δεκαοχτάχρονη φάση της γυναικείας κυριαρχίας στο πολιτικό στυλ και το ύφος τελικά απέτυχε», σημειώνει η Die Zeit.
Οι περισσότερες εφημερίδες βλέπουν πάντως μέρα τη χθεσινή αναμέτρηση για την ηγεσία του CDU ένα διασπασμένο κόμμα. «Από τη μία πλευρά βλέπουμε την ομάδα AKK (από τα αρχικά της Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ) που σηματοδοτεί μια στροφή στο πολιτικό κέντρο και από την άλλη τους «Μερτσενιστές», που φωνάζουν υπέρ μιας πιο συντηρητικής πολιτικής», σχολίασε η αυστριακή Der Standard.
Η Nürnberger Nachrichten θεωρεί ότι πλέον η πρώτη αποστολή της νέας προέδρου είναι να ξεπεράσει τα χαρακώματα: «Θα πρέπει να συνενώσει ένα κόμμα μέσα από πολλές ρωγμές», γράφει.
Κατά τη γνώμη της Berliner Zeitung, η ΑΚΚ θα πρέπει επίσης να ανταποκριθεί στον οικονομικό φιλελευθερισμό, τον οποίο εκπροσωπούσε ο Μερτς στην εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. «Το αποτέλεσμα ήταν τόσο οριακό που θα είναι δύσκολο να μην πάρει η Καρενμπάουερ σοβαρά υπόψιν την άποψη Μερτς».
Η βερολινέζικη εφημερίδα θεωρεί την εκλογική νίκη της ΑΚΚ ως ένδειξη συνέχισης της πολιτικής της Μέρκελ, όπως και η αυστριακή Die Presse που γράφει: «Το κόμμα ψήφισε για τη συνέχιση του Μερκελισμού».
Η Handelsblatt βλέπει τη δημοκρατία ως τον τρίτο νικητή του Συνεδρίου στο Αμβούργο - εκτός της Κραμπ Καρενμπαουερ και της Μέρκελ.
«Εκείνοι που έζησαν τις δύο ψηφοφορίες και τη σχετική ένταση στη συνεδριακή αίθουσα του Αμβούργου θα μπορούσαν να δουν ότι το CDU μπορεί επίσης να συζητάει», τονίζει η Handelsblatt.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.