- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιδρομή στην Deutsche Bank - Στο μικροσκόπιο για τα Panama Papers
Βουτιά έως και 4% για τη μετοχή του τραπεζικού ομίλου
Επιδρομή στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η γερμανική αστυνομία, εν μέσω κατηγοριών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στο πλαίσιο της υπόθεσης των Panama Papers.
Οι έρευνες φέρεται να επικεντρώνονται σε τουλάχιστον δύο στελέχη της τράπεζας, τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια σε υπόθεση μεταφοράς χρημάτων, τα οποία προήλθαν από παράνομη δραστηριότητα, σε off-shore εταιρεία του εξωτερικού.
Στο μεταξύ, η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρούσε το πρωί έως και κατά 4%.
«Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε διάφορα γραφεία μας σ' όλη τη Γερμανία. Η υπόθεση σχετίζεται με τα Panama Papers» ανακοίνωσε η Deutsche Bank. «Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση, όταν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές» έσπευσε να διαβεβαιώσει η διοίκηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στη Γερμανία.
Η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι στις έρευνες, οι οποίες αφορούν έξι γραφεία της τράπεζας, συμμετέχουν 170 αστυνομικοί υπάλληλοι, εισαγγελείς και αξιωματούχοι των φορολογικών αρχών. «Έχουν κατασχεθεί πολυάριθμα έντυπα και ηλεκτρονικά έγγραφα. Σε εξέλιξη βρίσκονται περαιτέρω έρευνες» πρόσθεσε, σε ανακοίνωσή της.
Η υπόθεση των Panama Papers αφορά τη διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων τον Απρίλιο του 2016, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, λόγω της έκτασης των φαινομένων φοροδιαφυγής, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου off-shore εταιρειών.
Μόνο το 2016, πάνω από 900 πελάτες της Deutsche Bank φέρεται να μετέφεραν χρήματα σε off-shore εταιρείες, μέσω της θυγατρικής της γερμανικής τράπεζας στις Παρθένες Νήσους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.