- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη (28/11) αλλά είπε πως το διάταγμά του δεν περιλαμβάνει περιορισμούς στα δικαιώματα των πολιτών ούτε ακύρωση των εκλογών που προγραμματίζεται να διεξαχθούν το 2019.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι Ουκρανοί βουλευτές ενέκριναν την πρόταση του προέδρου ενώ ψήφισαν και για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 31 Μαρτίου.
Η ψηφοφορία ήρθε έπειτα από τη σύλληψη τριών Ουκρανικών πλοίων από την Ρωσία την Κυριακή.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου δεν έχει καμία επιρροή στη συνεργασία του Ταμείου με την Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο Ποροσένκο, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίτερα σήμερα, δήλωσε πως θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη (28/11) αλλά είπε πως το διάταγμά του δεν περιλαμβάνει περιορισμούς στα δικαιώματα των πολιτών ούτε ακύρωση των εκλογών που προγραμματίζεται να διεξαχθούν το 2019.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, πρότεινε στο κοινοβούλιο την επιβολή στρατιωτικού νόμου για 30 ημέρες αντί για 60 ημέρες που είχε προβλέψει αρχικά το συμβούλιο ασφαλείας του Ουκρανού προέδρου.
«Εκπλήρωσα το συνταγματικό καθήκον μου και πριν από μερικές ώρες, με το διάταγμά μου, επέβαλα στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία από τις 9.00 π.μ. της 28ης Νοεμβρίου», είπε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος καταδίκασε τη σύλληψη από τη Ρωσία την Κυριακή τριών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της Κριμαίας, εκτιμώντας πως πρόκειται για ένα «νέο στάδιο της επίθεσης» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
«Επιτιθέμενη σε ουκρανικά στρατιωτικά πλοία, εξαπέλυσε ένα νέο στάδιο στην επίθεσή της», είπε ο Ποροσένκο, καταγγέλλοντας την «ανοικτή και αλαζονική συμμετοχή ρωσικών τακτικών στρατευμάτων» στην «επίθεση» αυτή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπερτουρισμός άρχισε να «χτυπάει» μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές του πλανήτη
Οι Αρχές επισκέπτονται πόρτα-πόρτα τους κατοίκους για να εντοπίσουν τυχόν ασθενείς
Εξαιρετικά αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο νεαρός άνδρας κυκλοφορούσε γυμνός στους δρόμους
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται το αμερικανικό κείμενο των 15 σημείων
O Τραμπ επιμένει στην οικονομική πίεση και μιλά για «μισο-διαπραγματεύσεις»
Την αποφυλάκιση Οτσαλάν ζητά το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν
«Τεράστια η οικονομική πίεση που βιώνει η Τεχεράνη»
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή
Κοντά στο Νησί της Ελευθερίας
Συνελήφθη ένας άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια
Πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό από την εκτίμηση των 30.000 στρατιωτών που είχε κάνει τον Ιούλιο
Μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.