- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυση εναντίον του Αμερικανού Προέδρου και αρκετών βοηθών του υπέβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης του ανταποκριτή του δικτύου Τζιμ Ακόστα στον Λευκό Οίκο.
Η αγωγή είναι μια απάντηση στην αναστολή του δελτίου Τύπου του Ακόστα από το Λευκό Οίκο, γνωστή ως «σκληρή δήλωση» μυστικής υπηρεσίας, την περασμένη εβδομάδα.
Στην αγωγή διαμαρτύρονται ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα δικαιώματα του Ακόστα όπως αυτά ορίζονται από την πρώτη και πέμπτη τροπολογία του Συντάγματος.
Η αγωγή κατατέθηκε σήμερα σε αρμόδιο Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του CNN.
Τόσο το CNN όσο και ο Ακόστα είναι ενάγοντες στην αγωγή, που βάλλεται εναντίον έξι προσώπων: Του Ντόναλντ Τραμπ, του επικεφαλής του προσωπικού Τζοντ Κέλι, της Σάρα Σάντερς, του Μπίλι Σάιν, Τζόζεφ Κλάνσι και της αξιωματικού της μυστικής υπηρεσίας που πήρε τη διαπίστευση του Ακόστα την περασμένη Τετάρτη. Ο αξιωματικός «Τζον Ντο» βρίκσεται σε διαδικασία αναγνώρισης.
Here is CNN's lawsuit against Trump challenging the revocation of Jim Acosta's credentials (isn't up in PACER yet) — it has three claims, under the First Amendment, Fifth Amendment (due process), and the Administrative Procedure Act (final agency action) https://t.co/YTTDFiH3lo pic.twitter.com/VnmTKQWNeo
— Zoe Tillman (@ZoeTillman) November 13, 2018
Οι έξι κατηγορούμενοι ονομάζονται όλοι λόγω του ρόλου τους στην επιβολή και στην ανακοίνωση της αναστολής Ακόστα.
Την Παρασκευή, το CNN έστειλε επιστολή στον Λευκό Οίκο ζητώντας επισήμως την άμεση επαναφορά του Ακόστα ενώ προειδοποίησε και για πιθανή αγωγή, όπως επιβεβαίωσε το δίκτυο.
Σε δήλωσή του την Τρίτη το πρωί, το CNN τόνισε ότι ζητάει προκαταρκτική εντολή όσο το δυνατόν συντομότερο ώστε να μπορέσει ο Ακόστα να επιστρέψει αμέσως στον Λευκό Οίκο ενώ ζητά και μία δικαστική απόφαση που θα εμποδίζει τον Λευκό Οίκο για μελλοντική αναστολή.
Δείτε τη μήνυση εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.