- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Έναν εικονικό παρουσιαστή ειδήσεων, προϊόν ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κινεζική μηχανή αναζήτησης Sogou, παρουσίασε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, «XINHUA».
Χάρη στο άψογο κοστούμι του, και παρά την ελαφρώς ρομποτική φωνή του, όταν τον βλέπει κανείς στην οθόνη, δεν είναι εύκολο να τον ξεχωρίσει από έναν άνθρωπο παρουσιαστή.
Ο εικονικός παρουσιαστής, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, μπορεί να εκφωνήσει κείμενα εξίσου φυσικά με έναν επαγγελματία δημοσιογράφο παρουσιαστή ειδήσεων.
Ο εικονικός δημοσιογράφος έχει δημιουργηθεί σε δύο εκδοχές, μία αγγλόφωνη και μια κινεζόφωνη, με διαφορετικά πρόσωπα η κάθε μία, σύμφωνα με το BBC.
Μπορεί να «δουλέψει» 24 συνεχόμενες ώρες, πράγμα που, κατά το XINHUA, «θα μειώσει τα κόστη παραγωγής». Το πρακτορείο επεσήμανε ότι ο εικονικός παρουσιαστής θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για να παρουσιάζει αμέσως έκτακτες ειδήσεις.
Η φωνή του «συναδέλφου» δημοσιογράφου, οι κινήσεις των χειλιών του και οι εκφράσεις του προσώπου του δημιουργούνται από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έχει προηγουμένως εκπαιδευθεί με βάση βίντεο από πραγματικούς παρουσιαστές του πρακτορείου.
Το κατά πόσο ένας τέτοιος «δημοσιογράφος» θα ικανοποιεί το κοινό, μένει να φανεί. Καθώς επίσης και ποιές επιπτώσεις μπορεί να έχει γενικότερα για το επάγγελμα του δημοσιογράφου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.