Κοσμος

Σάλος στην Ιταλία με τη selfie του Σαλβίνι στην πλημμυρισμένη Βενετία (εικόνες)

«Δεν μου καίγεται καρφί», η απάντηση του χαμογελαστού υπουργού Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
salvini-venecia.jpg
@matteosalvinimi/Twitter

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης στα social media έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες μια selfie του Ματέο Σαλβίνι από την πλημμυρισμένη Βενετία.

Με την Ιταλία να θρηνεί 32 νεκρούς, ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο την ιστορική πόλη, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, και να συνομιλήσει με πλημμυροπαθείς και μέλη των σωστικών συνεργείων. Η επίσκεψη στη Βενετία έγινε στο πλαίσιο περιοδείας σε πληγείσες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Όποιος σταματά έχει χάσει το παιχνίδι» επισημαίνεται στη φράση που συνοδεύει την επίμαχη φωτογραφία, με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης να γνωστοποιεί πως βρίσκεται στη Βενετία και ετοιμάζεται να επισκεφτεί την περιοχή του Μπελούνο.

 

 

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε αρνητικά σχόλια στα social media, με αρκετούς πολίτες να τον κατηγορούν για «απάθεια» και «αναισθησία» σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η χώρα δοκιμάζεται από την κακοκαιρία και θρηνεί δεκάδες νεκρούς.

«Δεν μου καίγεται καρφί. Συνεχίζω τη δουλειά»

Η αντίδραση Σαλβίνι ήταν άμεση. Σε νέα του ανάρτηση στο Twitter, και έχοντας «βομβαρδίσει το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με πλήθος φωτογραφιών από την περιοδεία του, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα στους επικριτές του:

«Αν πάω, δέχομαι κριτική γιατί πάω.

Αν δεν πάω, δέχομαι κριτική γιατί δεν πάω.

Αν είμαι λυπημένος, δεν είναι καλό, αν χαμογελώ πάλι δεν είναι καλό.

Ξέρετε κάτι κύριοι επικριτές, καθηγητές και δημοσιογράφοι στα Αριστερά;

Δεν μου καίγεται καρφί. Σκέφτομαι μόνο τους πολίτες και συνεχίζω τη δουλειά».

 

 

Το κείμενο συνοδεύεται από μια φωτογραφία όπου ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται χαμογελαστός με φόντο ένα ελικόπτερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ