- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν την Ιταλία αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν είκοσι ανθρώπων και κατέστρεψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή.
Η περιφέρεια Βένετο (βορειοανατολικά) επλήγη ιδιαίτερα, με εκατοντάδες δένδρα να ξεριζώνονται στα όρη Δολομίτες, εν μέσω των σφοδρών ανέμων της Πέμπτης.
«Ήταν σαν να έγινε σεισμός», δήλωσε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια.
Περίπου 160.000 κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν ηλεκτροδότηση.
Την Παρασκευή δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, μια γυναίκα 87 ετών και μια γερμανίδα τουρίστρια 62 ετών, από κεραυνό στη Σαρδηνία. Οι θάνατοι αυτοί αύξησαν σε 18 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας από τις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με την καταμέτρηση της Πολιτικής Προστασίας.
Το επίπεδο συναγερμού παρέμενε αυξημένο την Παρασκευή στο Βένετο, καθώς μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως αναμένουν να εκδηλωθούν νέες βροχοπτώσεις και να πνεύσουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή το Σαββατοκύριακο.
Νοτιότερα, η Σικελία δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες που τη σάρωσαν κάνοντας πολλούς δρόμους αδιάβατους. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, όπως επίσης και πολλά πάρκα.
Η ιταλική Πολιτική Προστασία χαρακτηρίζει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα «μια από τις πιο περίπλοκες μετεωρολογικές καταστάσεις των τελευταίων εξήντα ετών».
Η Βενετία εξάλλου υπέστη τη Δευτέρα μια από τις χειρότερες ανόδους του επιπέδου των υδάτων στην πρόσφατη ιστορία της και δοκιμάστηκε από τους ισχυρούς ανέμους, οι ριπές των οποίων έφθαναν ακόμη και τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.