- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κατακραυγή στην Πολωνία με το video game «Το Τίμημα της Ελευθερίας» (video)
Βάζει τους παίκτες σε ρόλο ναζί φύλακα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης τύπου Άουσβιτς
«Το Τίμημα της Ελευθερίας» (“Cost of Freedom”) είναι ένα video game που δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να αναλάβουν τις κινήσεις ενός αξιωματικού των SS σε στρατόπεδο συγκέντρωσης που θυμίζει το Άουσβιτς και να αποφασίζουν ποιους κρατούμενους θα στείλουν στους θαλάμους αερίων.
Αυτό το παιχνίδι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Πολωνίας και το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ώστε η εισαγγελία της Βαρσοβίας και το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της χώρας να αναγκαστούν να διεξάγουν έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το “Cost of Freedom” φέρεται να ανέπτυξε μια ουκρανική εταιρεία.
Στο τρέιλερ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο διακρίνονται κρατούμενοι να μεταφέρονται σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σαν εκείνο του Άουσβιτς, ενώ οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν αν θα παίξουν το ρόλο αιχμαλώτων που επαναστατούν ή φρουρών Ναζί. Ενώ περιλαμβάνει και πολύ σκληρές σκηνές με κρατουμένους να παραδίδονται στην πυρά ή να κείτονται νεκροί στα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας η έρευνα αφορά στο κατά πόσον διαπράττεται το έγκλημα «της προσβολής του Πολωνικού έθνους και της προώθησης ενός φασιστικού καθεστώτος».
Τo video game φαίνεται ότι κάνει επανειλημμένες αναφορές σε «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου», φράση λίαν προσβλητική στη χώρα, καθώς τα στρατόπεδα αυτά τα είχαν στήσει οι Ναζί. Ο Πολωνός δημοσιογράφος Βόιτσεχ Βιμπρανόφσκι πιστεύει ότι το παιχνίδι αυτό ίσως αναπτύχθηκε στη Ρωσία, ώστε να δυσφημίσει την Ουκρανία και να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Κιέβου-Βαρσοβίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.