Ρωσικά πυρά κατά ΗΠΑ: Απειλές, εκβιασμοί και δωροδοκίες στη Βουλή των Σκοπίων
Τι αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του
Με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες κατάφερε ο Ζόραν Ζάεφ να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειαζόταν προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για τη συνταγματική αναθεώρηση -σημαντικό βήμα για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «ενορχήστρωσαν» την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, την περασμένη Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην πΓΔΜ έμεινε στη Βουλή μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών της βαλκανικής χώρας ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα για τις κατηγορίες περί «προδοσίας» των βουλευτών που ψήφισαν «ναι» στην πρώτη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Αναλυτικά:
Όλα οργανώθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της «σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας».
Οχτώ ψήφοι εξασφαλίστηκαν με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες βουλευτών της αντιπολίτευσης. Τρεις από αυτούς, από καθαρή τύχη, εκείνη την ημέρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε δύο από αυτούς, που κρατούνταν στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα τούς υποσχέθηκαν ελευθερία. Οι υπόλοιποι σε ανταλλαγή για τη «σωστή ψήφο» δέχθηκαν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις.
Οι βουλευτές κλειδώθηκαν σε γραφεία, τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αμερικανός πρέσβης ήταν στο Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, κάτι που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος ενορχήστρωσε αυτήν τη διαδικασία.
Θεωρούμε το περιστατικό κατάφωρη παραβίαση όλων των κανόνων, τόσο νομικά όσο και ηθικά. Τέτοιες βρόμικες χειραγωγήσεις δεν μπορούν να θεωρούνται εκδήλωση της θέλησης βουλευτών. Η άποψη των 2/3 των «Μακεδόνων» που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου αγνοήθηκε χυδαία.
Η λύση της διαφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται σε νόμιμα θεμέλια, με την ευρεία στήριξη των λαών και όχι να διχάζει την κοινωνία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.