- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σοκ στη Βρετανία: 20 άνδρες καταδικάστηκαν για τον βιασμό 15 κοριτσιών
Τα τελευταία χρόνια η Βρετανία έχει συγκλονιστεί από αλλεπάλληλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορίας ανηλίκων
Είκοσι άνδρες καταδικάστηκαν στη Βρετανία για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση πολλών νεαρών κοριτσιών σε διάστημα τουλάχιστον επτά ετών, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις εισαγγελικές αρχές.
Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για περισσότερα από 120 αδικήματα σε βάρος 15 νεαρών κοριτσιών στο Χάντερσφιλντ της βόρειας Αγγλίας, στο διάστημα από το 2004 μέχρι το 2011. Οι 16 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 μέχρι 18 έτη. Η ποινή των υπολοίπων θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.
«Οι άνδρες αυτοί στόχευαν σκοπίμως τα ευπαθή θύματά τους, τα αποπλανούσαν και τα εκμεταλλεύονταν για να ικανοποιούνται σεξουαλικά» είπε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Μάικλ Κουίν. «Κάποιες φορές χρησιμοποιούσαν απειλές και βία, ενώ τα ανάγκαζαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή ναρκωτικά», εξήγησε. «Ενδιαφέρονταν μόνο για τον εαυτό τους και θεωρούσαν τα κορίτσια αυτά αντικείμενα που μπορούσαν να χρησιμοποιούν και να κακοποιούν κατά βούληση», πρόσθεσε.
Τα τελευταία χρόνια η Βρετανία έχει συγκλονιστεί από αλλεπάλληλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορίας ανηλίκων. Εκατοντάδες κορίτσια έπεσαν θύματα μεγάλλων συμμοριών – συχνά τα περισσότερα από τα μέλη αυτών των ομάδων ήταν άνδρες ασιατικής καταγωγής. Τον Αύγουστο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει τα παιδιά να μην πέφτουν στα χέρια δουλεμπόρων και συμμοριών που τα βιάζουν και τα αναγκάζουν να γίνονται βαποράκια ναρκωτικών.
Μόνο πέρσι αναφέρθηκαν στις βρετανικές αρχές τουλάχιστον 550 περιπτώσεις ανηλίκων –τα δύο τρίτα εξ αυτών ήταν Βρετανοί– που έπεσαν θύματα εμπορίου ανθρώπων. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έπεσαν θύματα οργανωμένων συμμοριών είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.