- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρόκο: 6 νεκροί και τουλάχιστον 86 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου (εικόνες, video)
Το Reuters κάνει λόγο για σύγκρουση δύο τρένων
(UPD)«Ο εκτροχιασμός του τρένου στο Ραμπάτ προκάλεσε έξι θανάτους, σύμφωνα με τον τρέχοντα απολογισμό, και 86 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ραμπί Ραχίλ, γενικός διευθυντής της εταιρίας σιδηροδρόμων ONCF, ο οποίος μετέβη επί τόπου.
«Ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του δυστυχήματος», πρόσθεσε, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεαματικές εικόνες του δυστυχήματος, που σημειώθηκε γύρω στις 13:00 ώρα Ελλάδας, περίπου 20 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ραμπάτ, στο ύψος της κοινότητας Σιντί Μπουκναντέλ, κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που είναι πολύ επικριτικά εναντίον της ONCF.
Οι εικόνες δείχνουν πολλά βαγόνια εκτροχιασμένα κοντά σε μια γέφυρα στους αγρούς, ενώ η μηχανή είναι πλήρως κατεστραμμένη. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι νεκρός, σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ.
Ο βασιλιάς αποφάσισε να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας των θυμάτων και οι τραυματίες θα διακομιστούν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ραμπάτ με βασιλικές οδηγίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του βασιλιά.
Διασώστες έχουν αρχίσει να ανασύρουν σορούς από τα συντρίμμια, σύμφωνα με φωτογράφο του AFP που βρίσκεται επί τόπου. Σύμφωνα με τη 2M, που επικαλείται ανώνυμη επίσημη πηγή, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Αξιωματούχος των σιδηροδρόμων, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέφερε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις. Άλλος αξιωματούχος έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και 80 τραυματίες.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP μετέδωσε πως το τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραμπάτ-Κενίτρα, εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Σιντί Μπουκναντέλ χωρίς να αναφέρει άλλες πληροφορίες.
Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:00 ώρα Γκρίνουιτς (13:00 ώρα Ελλάδας) ανάμεσα στην Κενίτρα και τη Σαλέ, στο ύψος της κοινότητας Σιντί Μπουκναντέλ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.
Οι εικόνες δείχνουν πολλά βαγόνια εκτροχιασμένα κοντά σε μια γέφυρα στους αγρούς, ενώ η μηχανή είναι πλήρως κατεστραμμένη. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι νεκρός, σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ.
The train has derailed near #Bouknadel between #Rabat and #Kenitra this morning, killing five people, and at least 84 people were injured.#Morocco @ONCFgroup @MAP_Information @Elotmanisaad @MyHafidElalamy
— Morocco World News (@MoroccoWNews) October 16, 2018
https://t.co/3d5sl8vNqj pic.twitter.com/JfFE0rQjca
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Άγκυρα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας διώκεται για τρομοκρατία που συνδέεται με τα ναρκωτικά
Η συζήτηση άνοιξε μετά την ανανέωση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Cool Biz»
Ο 26χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αντίσταση κατά της σύλληψης
Εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα
Η επιχείρηση διάσωσης κράτησε πολλές ώρες και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν και ανασύρθηκε η σορός
Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια χώρα γνωστή για τις εξαντλητικές ώρες εργασίας
Ένας εξ΄ αυτών χρειάστηκε οξυγόνο
Πολύ σοβαρές καταγγελίες από Ιταλούς ακτιβιστές
Η οικογένεια της ηθοποιού καταγόταν από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
Η πρωτοβουλία φέρει το όνομα της κλασικής αμερικανικής ταινίας «The Big Chill»
Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της και τρία ακόμη άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο
Η αστυνομία περίμενε τους επιβάτες στο αεροδρόμιο
Στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις δίπλα ή μέσα στην Τεχεράνη
Την οποία χαρακτήρισε «ιστορικά ακριβή» και απόλυτα πιστή στο πρωτότυπο έργο
Μια ιστορική ανατομία του αμερικανικού λαϊκισμού
H εταιρεία χαρακτήρισε το συμβάν «πρωτοφανές περιστατικό κυβερνοασφάλειας»
Άδεια ράφια στη Βρετανία
Χωρίς τέλος η κόντρα του δημάρχου Νέας Υόρκης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Η επικίνδυνη καθημερινότητα σε μια πλωτή πολιτεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.