- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μαρόκο: 6 νεκροί και τουλάχιστον 86 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου (εικόνες, video)
Το Reuters κάνει λόγο για σύγκρουση δύο τρένων
(UPD)«Ο εκτροχιασμός του τρένου στο Ραμπάτ προκάλεσε έξι θανάτους, σύμφωνα με τον τρέχοντα απολογισμό, και 86 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ραμπί Ραχίλ, γενικός διευθυντής της εταιρίας σιδηροδρόμων ONCF, ο οποίος μετέβη επί τόπου.
«Ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του δυστυχήματος», πρόσθεσε, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεαματικές εικόνες του δυστυχήματος, που σημειώθηκε γύρω στις 13:00 ώρα Ελλάδας, περίπου 20 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ραμπάτ, στο ύψος της κοινότητας Σιντί Μπουκναντέλ, κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που είναι πολύ επικριτικά εναντίον της ONCF.
Οι εικόνες δείχνουν πολλά βαγόνια εκτροχιασμένα κοντά σε μια γέφυρα στους αγρούς, ενώ η μηχανή είναι πλήρως κατεστραμμένη. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι νεκρός, σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ.
Ο βασιλιάς αποφάσισε να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας των θυμάτων και οι τραυματίες θα διακομιστούν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ραμπάτ με βασιλικές οδηγίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του βασιλιά.
Διασώστες έχουν αρχίσει να ανασύρουν σορούς από τα συντρίμμια, σύμφωνα με φωτογράφο του AFP που βρίσκεται επί τόπου. Σύμφωνα με τη 2M, που επικαλείται ανώνυμη επίσημη πηγή, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Αξιωματούχος των σιδηροδρόμων, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέφερε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις. Άλλος αξιωματούχος έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και 80 τραυματίες.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP μετέδωσε πως το τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραμπάτ-Κενίτρα, εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Σιντί Μπουκναντέλ χωρίς να αναφέρει άλλες πληροφορίες.
Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:00 ώρα Γκρίνουιτς (13:00 ώρα Ελλάδας) ανάμεσα στην Κενίτρα και τη Σαλέ, στο ύψος της κοινότητας Σιντί Μπουκναντέλ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.
Οι εικόνες δείχνουν πολλά βαγόνια εκτροχιασμένα κοντά σε μια γέφυρα στους αγρούς, ενώ η μηχανή είναι πλήρως κατεστραμμένη. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι νεκρός, σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ.
The train has derailed near #Bouknadel between #Rabat and #Kenitra this morning, killing five people, and at least 84 people were injured.#Morocco @ONCFgroup @MAP_Information @Elotmanisaad @MyHafidElalamy
— Morocco World News (@MoroccoWNews) October 16, 2018
https://t.co/3d5sl8vNqj pic.twitter.com/JfFE0rQjca
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.