Κοσμος

Δεν είμαστε μόνοι; Τηλεσκόπια λαμβάνουν τεράστιο αριθμό μυστηριωδών σημάτων από άλλους γαλαξίες

Τι ανακοίνωσαν Αυστραλοί ερευνητές

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hakon-sataoen-43364-unsplash.jpg

Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι τα τηλεσκόπιά τους έχουν ανιχνεύσει έναν τεράστιο αριθμό μυστηριωδών σημάτων από το διάστημα. Ένα 24ωρο νωρίτερα ο διευθυντής της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (NASA) δήλωνε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει εξωγήινη ζωή.

Οι Αυστραλοί δήλωσαν ότι στα ραδιοτηλεσκόπιά τους σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ραδιοκυμάτων που φθάνουν από το βαθύ διάστημα στη Γη. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας των Αυστραλών αστρονόμων, εντοπίστηκαν πάνω από 20 σήματα μέσα σε έναν χρόνο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το σύνολο των σημάτων που είχαν εντοπιστεί από το 2007 έως και πριν λίγους μήνες.

Ο εξαιρετικά ασυνήθιστος αριθμός των σημάτων παραπέμπει σε κάτι εντελώς διαφορετικό με τα μεμονωμένα ραδιοκύματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες φορές.

Δύο είναι επικρατέστερες ερμηνείες για τα ραδιοκύματα από το βαθύ Διάστημα. Μπορεί να πρόκειται για εκπομπή από τεχνικά μέσα, δηλαδή από μακρινούς εξωγήινους πολιτισμούς, ή μπορεί να παράγονται σε πάλσαρ, που είναι παγιδευμένα στη δίνη μίας Μαύρης Τρύπας μέσω της οποίας διαχέονται στο σκοτεινό Διάστημα.

Κάποιοι υπαινίσσονται ότι εκπέμπονται από μια εξωγήινη μορφή ευφυΐας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχονται από λιγότερο ευφυείς αλλά εξίσου εντυπωσιακές πηγές, όπως οι μαύρες τρύπες, από τιτάνιες συγκρούσεις αστερισμών και άστρων.

Οι πιθανότητες να πρόκειται για επικοινωνία εξωγήινων πολιτισμών με τη Γη είναι ελάχιστες, όπως διευκρινίζουν οι επιστήμονες, εντούτοις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ