- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτή είναι η γυναίκα που ξόδεψε 16 εκ. λίρες στα Harrods
Σύζυγος πρώην τραπεζίτη, ήθελε να μείνει ανώνυμη
Λέγεται Ζαμίρα Χατζίγεβα, είναι σύζυγος του πρώην διοικητή της Διεθνούς Τράπεζας του Αζερμπαϊτζάν και μέσα σε μια δεκαετία έχει ξοδέψει 16 εκατομμύρια λίρες (περίπου 19 εκ. ευρώ) στο πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου.
Η 55χρονη Ζαμίρα βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλημάτων της Βρετανίας και κλήθηκε να παραδώσει «πόθεν έσχες» που να εξηγεί από πού προέρχονταν τα έσοδα για τα υπέρογκα έξοδα και τον χλιδάτο τρόπο ζωής που απολάμβανε μαζί με τον σύζυγό της στο Knightsbridge, μία από πιο ακριβές γειτονιές της βρετανικής πρωτεύουσας.
Το σπίτι της 55χρονης στο Λονδίνο εκτιμάται στα 11,5 εκ. λίρες και η Ζαμίρα Χατζίγεβα έδωσε μεγάλη δικαστική μάχη για να διατηρήσει την ανωνυμία της. Ωστόσο, ο νέος νόμος κατά της διαφθοράς έχει βάλει στο στόχαστρο τους ξένους διπλωμάτες, που θεωρούνται ύποπτοι για ξέπλυμα χρήματος στη Βρετανία.
Η κ. Χατζίγεβα έχασε τη δικαστική μάχη για την ανωνυμία της, καθώς τα μέσα ενημέρωσης που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη υποστήριξαν ότι η κοινή γνώμη οφείλει να γνωρίζει από πού προέρχεται ο πλούτος της και ποια είναι. Το δικαστήριο ζήτησε από την κατηγορούμενη να εξηγήσει και να αποκαλύψει την πηγή των εσόδων της, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει την περιουσία της.
Η 55χρονη έχει ξοδέψει 150.000 λίρες σε μία επίσκεψή της στα Harrods και διαθέτει το δικό της γήπεδο γκολφ στο Μπερκσάιρ.
Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος τα οποία έχουν επενδυθεί σε ακίνητα αλλά δύσκολα μπορεί να εξακριβωθεί η προέλευσή τους ελλείψει στοιχείων.
Ο σύζυγός της, Τζαχανγκίρ Χατζίγεβ, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης το 2016, ως συνεργός σε μεγάλη υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης δεκάδων εκατομμυρίων λιρών. Η δικαστική ποινή συνοδεύτηκε και από χρηματικό ποσό 39 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία έπρεπε να επιστρέψει ο Τζαχανγκίρ.
Ο δικηγόρος τους έκανε λόγο «για μία τεράστια αδικία» ενώ και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους βαραίνουν. Ο πρώην τραπεζίτης ζητά από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων να επανεξετάσει την υπόθεσή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.