- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Google διακόπτει τη πλατφόρμα Google+ για δυσλειτουργία που μπορεί να εξέθεσε δεδομένα 500.000 χρηστών
Οι λογαριασμοί ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από έναν ιό που ίσως να εξέθεσε τα δεδομένα τους σε εξωτερικούς προγραμματιστές
Η Alphabet, θυγατρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε σήμερα ότι έως και 500.000 λογαριασμοί χρηστών του Google+ ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από έναν ιό που ίσως να εξέθεσε τα δεδομένα τους σε εξωτερικούς προγραμματιστές και η εταιρεία διακόπτει τη λειτουργία της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης για τους καταναλωτές.
Η Google επέλεξε να μην αποκαλύψει το πρόβλημα κυρίως λόγω φόβων ρυθμιστικών ελέγχων ανέφερε νωρίτερα σήμερα η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές και εσωτερικά έγγραφα.
Μια δυσλειτουργία του λογισμικού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε σε εξωτερικούς προγραμματιστές δυνητική πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα χρηστών Google+ μεταξύ του 2015 και Μαρτίου 2018, όταν οι ερευνητές της εταιρείας εντόπισαν και διόρθωσαν το πρόβλημα, αναφέρει η WSJ.
«Δεν βρήκαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι κάποιος προγραμματιστής είχε γνώση αυτού του ιού, ή κατάχρησης του API και δεν εντοπίσαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο κατάχρησης δεδομένων προφίλ», ανέφερε η Google.
Ένα υπόμνημα, που προετοίμασαν η νομική υπηρεσία και στελέχη αρμόδια της πολιτικής της εταιρείας και κοινοποίησαν σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη, προειδοποιούσε ότι η αποκάλυψη του ζητήματος πιθανώς να προκαλέσει «άμεσο ρυθμιστικό συμφέρον» και να εγείρει συγκρίσεις με τη διαρροή δεδομένων χρηστών του Facebook στην εταιρεία Cambridge Analytica, αναφέρει η WSJ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι ήταν ενήμερος επί του σχεδίου να μην ειδοποιηθούν οι χρήστες αφού μια εσωτερική επιτροπή κατέληξε σε αυτή την απόφαση, τονίζει το δημοσίευμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.