Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τον Αλεξέι Ναβάλνι. Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία είχε καταδικαστεί τον περασμένο Μάιο σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών, καθώς διοργάνωσε διαδήλωση χωρίς να έχει λάβει την έγκριση των ρωσικών αρχών.
Στις 27 Αυγούστου πέρασε το κατώφλι των φυλακών για να εκτίσει την ποινή του και το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου ήταν προγραμματισμένη η αποφυλάκισή του. Πλήθος δημοσιογράφων συγκεντρώθηκε προκειμένου να απαθανατίσει τη σκηνή. Σε λίγα λεπτά η πόρτα της φυλακής θα άνοιγε και ο Ναβάλνι θα ήταν ελεύθερος.
Ένα μικρό λεωφορείο γεμάτο αστυνομικούς εμφανίζεται ξαφνικά και σταθμεύει μπροστά στη σιδερένια πόρτα. Ένστολοι παίρνουν θέσεις και περιμένουν. Μόλις ο Ναβάλνι περνά την έξοδο της φυλακής, διαπιστώνει με έκπληξη ότι συλλαμβάνεται εκ νέου. Η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιάρμις, έγραψε στο Twitter ότι το ηγετικό στέλεχος της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Μόσχας και αντιμετωπίζει νέα ποινή φυλάκισης 20 ημερών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο για την ίδια κατηγορία (σ.σ. οργάνωση διαδήλωσης χωρίς άδεια).
Σφοδρός πολέμιος του Πούτιν, έχει οργανώσει μερικές από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Η διαφθορά και η κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης είναι ορισμένες μόνο από τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά καιρούς εναντίον του Κρεμλίνου. Στις αρχές του 2018 οι ρωσικές αρχές τού απαγόρευσαν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.