- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Βίασαν ομαδικά 19χρονη και ανάρτησαν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα
Σάλος στη χώρα - Η εθνική αστυνομία ζήτησε να «μην γίνεται αναμετάδοση αυτών των βίντεο»
Η γαλλική αστυνομία αναζητεί σήμερα τους δράστες του ομαδικού βιασμού μιας 19χρονης έξω από ντισκοτέκ κοντά στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, βίντεο από τον οποίο αναρτήθηκαν στη συνέχεια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι δράστες του εγκλήματος αυτού διαφεύγουν, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα. «Χρειάζεται ηρεμία και εχεμύθεια», πρόσθεσε η ίδια πηγή, εκφράζοντας τη λύπη της για την μετάδοση των βίντεο αυτών στο Ίντερνετ.
Η έρευνα, την οποία ξεκίνησε η εισαγγελία της Τουλούζης για «ομαδικό βιασμό», ανατέθηκε σε ανακριτή.
Το θύμα, το οποίο υπέβαλε μήνυση και κατέθεσε στην χωροφυλακή, διηγήθηκε στη συνέχεια σε συνέντευξη που έδωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό Radio Capitole ότι την βίασαν το Σάββατο το βράδυ "5 ή 6" άτομα που δεν γνώριζε στον χώρο στάθμευσης μιας ντισκοτέκ στο Μπαλμά, προάστιο της Τουλούζης.
«Έγινε γρήγορα, έχω ορισμένα κενά μνήμης», σημείωσε κατά την συνέντευξη αυτή, λέγοντας ότι πιστεύει πως της έδωσαν ναρκωτικά.
Τη Δευτέρα «τουλάχιστον δύο βίντεο» με τον βιασμό μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρώτα στο Snapchat και μετά στο Twitter. Τα βίντεο αυτά έχουν από τότε μπλοκαριστεί από την υπηρεσία Pharos του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εντοπίζει το παράνομο περιεχόμενο που κυκλοφορεί στο Ίντερνετ.
Στα βίντεο αυτά φαίνεται το θύμα να δέχεται επίθεση από τέσσερις άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών.
Η υπηρεσία δίωξης ψηφιακού εγκλήματος της χωροφυλακής της Ρεν, στη δυτική Γαλλία, ενημέρωσε την υπηρεσία της χωροφυλακής της Τουλούζης, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, «για την μετάδοση των βίντεο αυτών», διευκρίνισε η χωροφυλακή της Τουλούζης στο AFP.
Με μήνυμά της στο Twitter που μεταδόθηκε επίσης τη Δευτέρα, η εθνική αστυνομία ζήτησε να «μην γίνεται αναμετάδοση αυτών των βίντεο».
Σε αυτούς που τράβηξαν τα βίντεο με τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης μπορούν να επιβληθούν βαρειές ποινές κάθειρξης για συνέργεια και σε αυτούς που τα μετέδωσαν ποινές κάθειρξης πέντε ετών, βάσει του ποινικού κώδικα της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τον Τραμπ πιο ισχυρό και αποφασιστικό από τους δικούς τους ηγέτες
Τι υπόσχεται σε όσους την αγοράσουν
Πώς μια αποτυχία μπορεί να αποκτήσει τεράστιο ηθικό βάρος και πολιτισμική ακτινοβολία
«Οι παγετώνες έχουν σημασία για το νερό, τα τρόφιμα και τα μέσα διαβίωσης»
Ο σκληρός πυρήνας του καθεστώτος και ο φόβος για διώξεις για εγκλήματα και διαφθορά
Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από 11 μήνες
Νέα πυρά από τον Αμερικανό πρόεδρο
Ρεπορτάζ από το συνέδριο του Global Labor Institute, Cornell University
Η ουκρανική απάντηση και οι αμερικανικές πιέσεις
Η έκθεση καταγράφει επίσης ότι το Πεκίνο υπερτερεί αριθμητικά σχεδόν σε όλα τα είδη πυραύλων μικρού, μεσαίου και ενδιάμεσου βεληνεκούς
Η εταιρεία δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο το όχημα αναγνώρισε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά
Oι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες δεν πλήρωναν τα πρόστιμα
Ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας και της Σλοβενίας
Aναπόσπαστο κομμάτι της αιγυπτιακής κουζίνας από τον 19ο αιώνα.
Ποιο είναι το επίθετο που χρησιμοποιούν
Μόνο μία κάμερα λειτουργούσε στο σημείο - Αποκαλύπτονται σοβαρές ελλείψεις
Η δόνηση έρχεται λίγα 24ωρα μετά από τα 7,6 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τη χώρα
Ο ίδιος έχει υποστηρίζει ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.