Κοσμος

Στα δικαστήρια οι γονείς της μικρής Μαντλίν - Κατηγορούνται για συγκάλυψη

Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
maccan.jpg

Η Κειτ και ο Γκάρι Μακάν καλούνται να αποδείξουν στα δικαστήρια ότι δεν έχουν σχέση με την απαγωγή και εξαφάνιση της κόρης τους.

Ο πρώην ντετέκτιβ Goncalo Amaral κατηγορεί το ζευγάρι ότι συγκάλυψαν τον θάνατο της μικρής Μαντλίν. Οι γονείς της μικρής Μαντλίν είχαν κάνει μήνυση για δυσφήμηση την οποία ωστόσο δεν κέρδισαν τελικά και τώρα καλούνται στο δικαστήριο να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρει η Daily Mail, οι γονείς της αγνοούμενης ακόμα Μαντλίν θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των 750.000 λιρών ως αποζημίωση.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να εκτινάξει στον αέρα την υπόθεση για τον εντοπισμό της μικρής καθώς θα ακυρωνόταν στην ουσία το ταμείο βοήθειας, που έχει δημιουργηθεί για τους σκοπούς της έρευνας.

Το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει τον Amaral στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς το δημόσιο χρήμα που χρηματοδοτεί την αναζήτηση της Μαντλίν, τελειώνει.

Ο Amaral έγραψε το βιβλίο «The Truth About The Lie» σχετικά με την εξαφάνιση της Μαντλίν και ισχυρίστηκε ότι η Κέιτ και ο Γκάρι κάλυψαν το θάνατό της μικρής τους στην Πορτογαλία το 2012.

Στη συνέχεια οι Μακαν έκαναν αγωγή για δυσφήμηση την οποία κέρδισαν το 2015 για να χάσουν αργότερα, που ασκήθηκε έφεση και δόθηκε αποζημίωση στον Amaral.

Νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας υπέβαλε την τελική αναφορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

«Εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκδώσει απόφαση εναντίον τους, οι διαχειριστές θα αποφασίσουν για τον καλύτερο τρόπο πληρωμής. Θα ήταν χτύπημα για εκείνους, αλλά η Κέιτ και ο Γκάρι θα κρατήσουν το κεφάλι ψηλά και θα συνεχίσουν να ψάχνουν».

Επί του παρόντος, συζητείται η πρόσθετη χρηματοδότηση για τη συνεχή αναζήτηση της Μαντλίν, σύμφωνα με την μητροπολιτική αστυνομία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ