- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ισημερινός: Τουλάχιστον 23 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με αυτοκίνητο
Κολομβιανοί και Βενεζουελάνοι μεταξύ των θυμάτων
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κοντά στο Κίτο σε δυστύχημα με λεωφορείο, το δεύτερο μέσα σε δύο ημέρες σε μια χώρα όπου τα τροχαία δυστυχήματα είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου, σύμφωνα με της υπηρεσίες διάσωσης.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 23 νεκροί και 20 τραυματίες, δήλωσε ο Κριστιάν Ριβέρα, διασώστης της υπηρεσίας ασφάλειας της δημαρχίας του Κίτο.
Το λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα όχημα σε δρόμο ανάμεσα στις κοινότητες Πίφο και Παπαγιάκτα, περίπου 30 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας του Ισημερινού, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης του Ισημερινού, ECU911.
Κολομβιανοί και Βενεζουελάνοι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών, δήλωσε ο Ριβέρα.
«Έχουμε εστιάσει την εργασία μας στην ταυτοποίηση των Κολομβιανών και Βενεζουελάνων πολιτών που, στην πλειονότητά τους, είναι νεκροί», δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Gama.
Πριν από δύο ημέρες λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς της Μπαρσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ (Barcelona Sporting Club), της πιο δημοφιλούς ομάδας του Ισημερινού, ενεπλάκη σε δυστύχημα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 30.
Οι οπαδοί ταξίδευαν από την πόλη των Άνδεων Κουένκα (νότια) στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), την παραλιακή πόλη που είναι η έδρα της ομάδας, αφού είχαν παρακολουθήσει έναν αγώνα του πρωταθλήματος.
Τα τροχαία είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στον Ισημερινό. Επτά άνθρωποι πεθαίνουν και περίπου 80 τραυματίζονται κατά μέσον όρο κάθε μέρα στη χώρα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο πολιτών Justicia Vial.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.