- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πρόταση Λαβρόφ για τετραμερή Ρωσίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Γερμανίας για τη Συρία
Ανακοίνωση από το ρωσικό ΥΠΕΞ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ ο οποίος επισκέπτεται την Άγκυρα σήμερα και αύριο (13-14 Αυγούστου), θα συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την προετοιμασία της συνάντησης κορυφής Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας και Γαλλίας που θα έχει ως θέμα την Συρία.
Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία εξέδωσε σε σχέση με την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στην σύσκεψη Τούρκων πρεσβευτών και εκπρόσωπων της Τουρκίας σε διεθνείς οργανισμούς.
«Η ρωσική πλευρά ξεκινάει από το ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για την εγγύηση και διατήρηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Συρία και στην περιοχή γενικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία προστίθεται ότι «οι υπουργοί θα συζητήσουν τις φάσεις της προετοιμασίας της σχεδιαζόμενης σε σύντομο χρονικό διάστημα διεξαγωγής της τετραμερούς συνάντησης κορυφής στην Τουρκία των προέδρων της Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας και Γαλλίας με θέμα την διευθέτηση του συριακού ζητήματος»
Τα μέρη θα συζητήσουν τους τρόπους πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, «μέσω της περαιτέρω υποστήριξης του ενδοσυριακού εθνικού διαλόγου στην βάση των γενικά αποδεκτών αρχών του διεθνούς δικαίου», αναφέρει η ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται επίσης ότι οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε άλλα επίκαιρα διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, στην περιοχή της Υπερκαυκασίας, στην Κεντρική Ασία, την Ουκρανία και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης το πώς θα αναβαθμισθεί αποτελεσματικά η αμοιβαία συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.