- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκκληση Γκουτέρες προς Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να αποφύγουν μια νέα σύρραξη
Μετά την τελευταία κλιμάκωση βίας
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε σήμερα έκκληση προς Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να αποφύγουν μια «νέα καταστροφική σύρραξη», μετά την κλιμάκωση της βίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 Παλαιστινίων και ενός Ισραηλινού στρατιώτη.
«Εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία μπροστά σε αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας στη Γάζα και στο νότιο Ισραήλ» υπογραμμίζει ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών σε ένα δελτίο τύπου.
«Είναι επιτακτική ανάγκη όλες οι πλευρές να κρατήσουν επειγόντως αποστάσεις υπό τον κίνδυνο μιας νέας καταστροφικής σύρραξης».
«Ζητώ από τη Χαμάς και τους Παλαιστίνιους να σταματήσουν τις εκτοξεύσεις ρουκετών, εμπρηστικών μπαλονιών και να μην προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες κατά μήκος της γραμμής διαχωρισμού» μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, σημείωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.
«Και το Ισραήλ πρέπει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της κατάστασης».
«Ενθαρρύνω όλα τα μέρη να εργαστούν με τον ΟΗΕ, ιδίως με τον ειδικό συντονιστή μου» Νικολάι Μλαντένοφ, «για να βρεθεί μια λύση σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση. Κάθε νέα κλιμάκωση θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, επιδεινώνει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα και υπονομεύει τις υπάρχουσες προσπάθειες για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής και να βοηθήσουμε στην επιστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα», καταλήγει ο γενικός γραμματέας.
Αφού ανακοινώθηκε από τη Χαμάς, η κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ με το Ισραήλ τηρείται σήμερα σε γενικές γραμμές στη Λωρίδα της Γάζας, μία ημέρα μετά τα νέα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.