- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
140 τα θύματα του βομβιστή αυτοκτονίας στο Πακιστάν
Στόχος μια προεκλογική συγκέντρωση - Φοβούμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί»
Στους 140 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που διέπραξε καμικάζι σε προεκλογική συγκέντρωση στο νοτιοδυτικό Πακιστάν την Παρασκευή, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.
Άλλοι περίπου 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, στην περιοχή Μαστούνγκ, διευκρίνισε ο Σακίλ Άχμαντ, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, στο Γερμανικό Πρακτορείο.
«Φοβούμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί», σημείωσε ο Καμράν Κάσι, προϊστάμενος ιατρός σε νοσοκομείο στην Κουέτα. Εξήγησε ότι πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Ναουαμπζάντα Σιράτζ Ραϊσάνι, υποψήφιος για μια έδρα στο επαρχιακό κοινοβούλιο της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, είναι ανάμεσα στους νεκρούς, επιβεβαίωσε η οικογένειά του. Ήταν αδελφός του Ναουάμπ Ασλάμ Ραϊσάνι, του πρώην πρωθυπουργού της επαρχίας.
Ο βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Μαστούνγκ, που θεωρείται προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Στην ίδια περιοχή δρουν επίσης μέλη της αντισιιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Λασκάρ-ι-Τζάνγκβι.
Την ευθύνη για την επίθεση του καμικάζι ανέλαβαν τόσο μια φράξια των πακιστανών Ταλιμπάν, όσο και το ΙΚ.
Η επίθεση ήταν η πιο πολύνεκρη που έχει διαπραχθεί στο Πακιστάν φέτος και αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για τον κίνδυνο η βία να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουλίου.
Η διάπραξη επιθέσεων από ισλαμιστικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο Πακιστάν. Η πρώην πρωθυπουργός Μπεναζίρ Μπούτο έχασε τη ζωή της σε επίθεση βομβιστών και ενόπλων σε προεκλογική συγκέντρωση λίγο καιρό πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών το 2008.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.