- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η πρώτη δράση του πρίγκιπα Χάρι μετά τον γάμο
Κοινή εκστρατεία με τον Έλτον Τζον κατά του HIV στους άνδρες
Ο πρίγκιπας Χάρι και ο σταρ της μουσικής 'Ελτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους εγκαινιάζοντας μια «παγκόσμια συνεργασία» που θα εστιάζεται στη θεραπεία των λοιμώξεων από τον ιό HIV στους άνδρες, ανακοίνωσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα κατά του AIDS του βρετανού τραγουδιστή.
Το Elton John AIDS Foundation δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό και ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία για το πρόγραμμα θα γίνουν γνωστά στη Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS 2018 που θα πραγματοποιηθεί στο 'Αμστερνταμ στις 24 Ιουλίου.
Ο 71 ετών τραγουδιστής και ο 33 χρόνων πρίγκιπας είναι και οι δύο διακεκριμένοι ακτιβιστές του ιού HIV και της νόσου AIDS.
Ο Τζον τραγούδησε στην κηδεία της μητέρας του Χάρι, της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας, και παρέστη στον γάμο του πρίγκιπα με την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ στο Μάιο.
Ο Τζον δήλωσε ότι ο ίδιος και ο πρίγκιπας μετείχαν προ διετίας σε ομάδα ομιλητών για τον ιό HIV και τη νεολαία --«τη μόνη ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού στην οποία οι λοιμώξεις του ιού HIV αυξάνονται, δεν μειώνονται».
«Εκτοτε, το ίδρυμά μου μαζί και με άλλους εταίρους έχουν αναλάβει μια συλλογική, συμμετοχική έρευνα με επίκεντρο τον άνθρωπο που καλύπτει έξι χώρες», πρόσθεσε.
«Ένα καθοριστικό εύρημα από την εργασία αυτή είναι η επιτακτική ανάγκη να διευρυνθεί γρήγορα η πρόσβαση των ανδρών στον έλεγχο του ιού HIV και στις υπηρεσίες θεραπείας».
Σχεδόν 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι φορείς του HIV, σύμφωνα με στοιχεία του 2016 που επικαλείται το πρόγραμμα UNAIDS του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με έκθεση του UNAIDS που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρυσι, λιγότεροι από τους μισούς άνδρες που ζουν με τον ιό HIV παγκοσμίως λάμβαναν θεραπεία σε σχέση με το 60% των γυναικών.
Ο Χάρι ακολουθεί τα χνάρια της μητέρας του στην καταπολέμηση του στίγματος του AIDS και είναι ιδρυτικό μέλος και υποστηρικτής του ιδρύματος Sentebale, στόχος του οποίου είναι να βοηθηθούν παιδιά που ζουν με τον ιό στο Λεσότο και στη Μποτσουάνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τρεις δικαστές που εξέτασαν την υπόθεση τον αθώωσαν για δύο ακόμη κατηγορίες βιασμού
Το τμήμα ειδήσεων θα είναι το πρώτο που θα ανακοινώσει περικοπές προσωπικού
Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στη Γενεύη
Οι 50 δισεκατομμύρια λόγοι που το Μουντιάλ 2026 κινδυνεύει να γίνει λούνα παρκ του παγκόσμιου παράνομου χρήματος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη περιορίσει την ελευθερία δράσης του Ισραήλ στον Λίβανο
Μετά τη σύγκρουση τα ελικόπτερα έπεσαν σε ένα χώρο στάθμευσης οχημάτων προκαλώντας πυρκαγιά
Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια της τραγωδίας
«Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε έναν ανοιχτό πόλεμο», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Αγανακτισμένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Νετανιάχου
Στόχος επιθέσεων έγιναν τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη
Για οικολογική ζημιά κάνει λόγο το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από το περιστατικό
Σήμερα, 14 Ιουνίου, είναι η ημέρα γενεθλίων του προέδρου των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη
«Δεν είχε νόημα η σημερινή επίθεση στον Λίβανο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στα γυρίσματα του America’s Next Top Model
Κάποιες από αυτές πλέον οπλοφορούν φοβούμενες για τη ζωή τους
Προτεραιότητα στην οικονομική σταθερότητα και τις σχέσεις με την ΕΕ
Γυναίκες της αυτόχθονης κοινότητας των Έμπερα υποβάλλονταν σε κοπή ή αφαίρεση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων
Η μεγαλειώδης παρέλαση και η συγκέντρωση της οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.