- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
«Η συμφωνία με την Ελλάδα ήρε τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη»
Την πρόσκληση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών παρέδωσε στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Σε μια ειδική τελετή , οι κκ Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ.
Ο γγ του ΝΑΤΟ έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του ονοματολογικού θέματος με την Ελλάδα, λέγοντας ότι «η συμφωνία με την Ελλάδα ήρε τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη».
Ο κ. Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας για την ονομασία είναι προς το καλύτερο συμφέρον για την πΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι η πΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας.
«Είναι μια σημαντική και περήφανη μέρα για τη χώρα σας και την περιοχή», ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία επιθυμεί να δει τη χώρα στην καρδιά μιας «σταθερής, δημοκρατικής και ευήμερης περιοχής», κάτι που σήμερα επιτυγχάνεται.
Από την μεριά του ο κ. Ζάεφ μίλησε για μία «ιστορική αναγνώριση όλων των πολιτών της Μακεδονίας» ενώ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μ. Μπορίσοφ «που μοιράστηκαν το ίδιο όραμα μαζί μας».
Ο ίδιος είπε ότι σαν μελλοντικό μέλος του ΝΑΤΟ «είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν παραδειγματικά».
«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη σταθερότητα στα Βαλκάνια, στο μέλλον», προσέθεσε ο Ζάεφ και ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ για τη στήριξή του στις προσπάθειες της χώρας του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Κυριαρχία της «Προοδευτικής Βουλγαρίας» και νέα πολιτική κατεύθυνση στη χώρα
Θα μετατραπεί πρώτα σε σκόνη οξειδίου;
Η Ιρανή κοινωνιολόγος περιγράφει στην ATHENS VOICE ένα σύστημα που δεν λειτουργεί πλέον ως κράτος και μια κοινωνία στα όριά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Πυροβόλησε τα παιδιά στο κεφάλι ενώ κοιμούνταν
Το χρονικό της υπόθεσης
«Έχουμε επιτύχει τεράστια πράγματα, κάθε στιγμή μπορεί να μας φέρει νέες εξελίξεις», δήλωσε
Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.