Ινδία: Οργισμένες διαδηλώσεις με αφορμή τον βιασμό μιας 7χρονης
Το κορίτσι περίμενε να περάσουν να το πάρουν οι γονείς του από το σχολείο
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στην κεντρική Ινδία αυτή την εβδομάδα ζητώντας την θανατική ποινή για τους δράστες του βιασμού μιας επτάχρονης, την οποία παρέσυραν από το σχολείο της την ώρα που περίμενε τους γονείς της να την πάρουν.
Δύο άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το έγκλημα στην πόλη Μαντσαούρ, σύμφωνα με την αστυνομία. Το θύμα νοσηλεύεται και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, ανακοίνωσαν γιατροί.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι εισήγαγε την θανατική ποινή για τον βιασμό κοριτσιών κάτω των 12 ετών και αυστηροποίησε την ποινή για τους δράστες τα θύματα των οποίων είναι κάτω των 16 μετά τους βιασμούς μιας οκτάχρονης και μιας νεαρής γυναίκας σε δύο κρατίδια όπου κυβερνά το κόμμα του νωρίτερα μέσα στο χρόνο.
Το 2016 καταγράφηκαν 40.000 βιασμοί στην Ινδία και τα θύματα, στο 40% των περιπτώσεων αυτών, ήταν παιδιά. Καθημερινά οι εφημερίδες δημοσιεύουν νέα περιστατικά σεξουαλικής βίας εις βάρος γυναικών.
Στο Μαντσαούρ, το επτάχρονο κορίτσι περίμενε να περάσουν να την πάρουν οι γονείς της από το σχολείο, οι οποίοι είχαν καθυστερήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία. Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων την δείχνει να απομακρύνεται μαζί με έναν από τους κατηγορούμενους.
Αργότερα η αστυνομία βρήκε το κορίτσι αναίσθητο πίσω από θάμνους της περιοχής, είπε ο Μανόζ Σιχ, ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Μαντσαούρ και πρόσθεσε ότι οι δύο άνδρες κρατούνται.
"Η έρευνά μας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Περιμένουμε τους γιατρούς να μας επιτρέψουν να μιλήσουμε στο θύμα. Θέλουμε απλώς να επιβεβαιώσουμε μερικά πράγματα μαζί της και στη συνέχεια να καταθέσουμε στο δικαστήριο την τελική μας έκθεση".
Ο ίδιος είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περίπου οκτώ πόλεις της περιοχής πολλοί από αυτούς ζητώντας την επιβολή της εσχάτης των ποινών στους κατηγορούμενους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.