Κοσμος

Νεκρός ο 40χρονος που καταπλακώθηκε από το φέρετρο της μητέρας του (video)

Δεν πρόλαβε να πενθήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tragis, Pria Ini Tewas Dijatuhi Peti Mati

Ο Σάμεν Κοντορούρα δεν πρόλαβε να θρηνήσει τον χαμό της μητέρας του. Ο λόγος; Έχασε και αυτός τη ζωή του στα 40 του χρόνια, όταν τον καταπλάκωσε το φέρετρό της.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο νησί Σουλαγουέσι στην επαρχία της Βόρειας Τοράγια στην Ινδονησία, όταν ενώ σύμφωνα με το έθιμο συγγενείς και φίλοι κουβαλούσαν το φέρετρο της γυναίκας και στην προσπάθειά τους να το ανεβάσουν από μία σκάλα μπαμπού, αυτή έπεσε, εκείνοι γλίστρησαν και προκλήθηκε πανικός.

Όλοι έτρεξαν να βοηθήσουν τον άτυχο 40χρονο αλλά δυστυχώς εκείνος δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα, όπως μετέδωσε το δίκτυο NDTV.

Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία, η αιτία του δυστυχήματος ήταν το γεγονός ότι η σκάλα δεν είχε ενισχυθεί καλά ώστε να αντέξει το βάρος.

«Ενώ σήκωναν το φέρετρο της μάνας για να το τοποθετήσουν στο lakkian (παραδοσιακός τύπου τάφου όπου εναποθέτουν τα φέρετρα) ξαφνικά η σκάλα γύρισε και κατέρρευσε, το φέρετρο έπεσε και χτύπησε το θύμα» είπε στο γαλλικό πρακτορείο ο διευθυντής της αστυνομίας Χουλιάντο Σιράιτ.

Η οικογένεια από την πλευρά της αρνήθηκε να κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων.

«Η σορός του Κοντορούρα τώρα κείτεται δίπλα στη μητέρα του Μπέρτα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το έθιμο, όταν πεθάνει κάποιος στην συγκεκριμένη επαρχία, συγγενείς και φίλοι συνδράμουν στην κηδεία, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες και περιλαμβάνει μουσική, χορό αλλά και την θυσία νεροβούβαλου.

Tragis, Pria Ini Tewas Dijatuhi Peti Mati

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ