- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καναδάς: Μαριχουάνα non stop
Σε ισχύ ο νόμος για τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς από το φθινόπωρο
Με 56 υπέρ, 30 κατά και μία αποχή, η γερουσία του Καναδά ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό για την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Εκκρεμμεί η οριστική επικύρωση από τη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία ωστόσο, είναι τυπική διαδικασία.
Το νομοσχέδιο για την κάνναβη, έπειτα από τις τροποποιήσεις που έγιναν από τους γερουσιαστές, τώρα πρέπει να εγκριθεί από τους βουλευτές για να υιοθετηθεί οριστικά προτού λάβει τη βασιλική σφραγίδα.
Εξαιτίας της διακοπής των εργασιών του κοινοβουλίου του Καναδά σε δύο εβδομάδες και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, το νομοσχέδιο ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο.
Η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι νόμιμη μέχρι στιγμής στην Ουρουγουάη. Όμως ο Καναδάς θα είναι η πρώτη χώρα της G7 που νομιμοποιεί το ελαφρύ αυτό ναρκωτικό, μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τριντό, ο οποίος μάλιστα είναι πεπεισμένος ότι μετά τον Καναδά θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες χώρες.
Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου την Πέμπτη, η υπουργός Δικαιοσύνης Τζόντι Ουίλσον- Ρέιμπουλντ επανέλαβε τα επιχειρήματά της, εκτιμώντας ότι χάρη στη νέα νομοθεσία «θα δημιουργηθεί μια αγορά που θα ελέγχεται αυστηρά, προκειμένου η κάνναβη να μείνει μακριά από τους νέους και να μην μπορούν να την εκμεταλλευθούν οι εγκληματίες».
Η γερουσία του Καναδά ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς και θα γίνει η πρώτη χώρα της G7 που νομιμοποιεί το ελαφρύ αυτό ναρκωτικό, με τον νόμο να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.