- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γαλλία θα απαγορεύσει τα κινητά στα σχολεία
Προωθείται το σχετικό νομοσχέδιο στη γαλλική βουλή
Τα παιδιά της Γαλλίας θα αναγκαστούν να αποχωριστούν τα κινητά του στο σχολείο, βάσει του νομοσχεδίου που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Ζαν- Μισέλ Μπλανκέ, χαρακτηρίζοντάς το «μέτρο αποτοξίνωσης» για να καταπολεμηθεί το μπούλινγκ στις σχολικές αίθουσες και η διάσπαση της προσοχής των μαθητών.
Τώρα ο υπουργός ελπίζει το νομοσχέδιο να εγκριθεί γρήγορα από την εθνοσυνέλευση ώστε να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.
Περισσότερο από το 90% των παιδιών ηλικίας 12 ετών και πάνω στη Γαλλία έχουν κινητό τηλέφωνο, τονίζεται στο νομοσχέδιο.
Η απόφαση της Γαλλίας έχει προκαλέσει συζήτηση και σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία, για το αν θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Παρισιού και να απαγορεύσουν τα κινητά τηλέφωνα στις σχολικές αίθουσες.
«Τα κινητά τηλέφωνα είναι μια τεχνολογική πρόοδος, όμως δεν μπορούν να μονοπωλούν τις ζωές μας», τόνισε ο Μπλανκέ στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.
«Δεν μπορείς να κινηθείς σε ένα κόσμο τεχνολογίας, αν δεν μπορείς να διαβάσεις, να γράψεις, να μετρήσεις, να σεβαστείς τους άλλους και να εργαστείς σε μια ομάδα», πρόσθεσε.
Βάσει της πιο πρόσφατης τροποποίησης του νομοσχεδίου από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος η απαγόρευση θα αφορά και τους καθηγητές. Ωστόσο ο Μπλανκέ εκτίμησε ότι αυτή η πρόσθήκη δεν θα περάσει, επισημαίνοντας: «Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο».
Ήδη κάποιοι καθηγητές έχουν εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή τους, όπως ο Στεφάν Κροσέ γενικός γραμματέας του συνδικάτου των καθηγητών UNSA, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι αποτελεί προσβολή προς τους ενήλικες, αλλά και κίνδυνο για την ασφάλεια.
Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου επισημαίνουν ότι η χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει επιδεινώσει το μπούλινγκ, έχει διευκολύνει την πρόσβαση στην πορνογραφία και έχει περιορίσει τις κοινωνικές δεξιότητές τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Τα 5 «καμπανάκια» για το μέλλον της Συμμαχίας
Η οργάνωση απορρίπτει τους πολιτικούς συμβιβασμούς που οδήγησαν στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής
Ξεκίνησε η δίκη για την τρομοκρατική απειλή που οδήγησε στην ακύρωση εμφανίσεων στη Βιέννη
Ο Τραμπ ζητάει την απόλυση του παρουσιαστή από το ABC
Νεαρή βρετανίδα επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και έζησε έναν εφιάλτη
Πάνω από 600 εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παροχή ΤΝ στον αμερικανικό στρατό
Ο Γερμανός καγκελάριος ασκεί σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να προστατεύσουν τον μονάρχη από δημόσιες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου
Η Ουάσινγκτον εξετάζει νέα πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Μέση Ανατολή
Γιατί αεροπορική εταιρεία προχωρά σε αυτή τη «λύση»;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.